Hadžibegić: Vlast u BiH misli da fudbal nije prioritet

Bh. stručnjak govorio za senegalske medije

Hadžibegić: Vlast u BiH misli da fudbal nije prioritet

Tražeći sagovornika koji bi na najbolji mogući način mogao dočarati reprezentaciju BiH za Senegalce je prvi izbor bio Faruk Hadžibegić.

Hadžibegić je 1999. godine imao priliku da s klupe predvodi naš nacionalni tim, jedno vrijeme je također radio i u N/FSBiH, pa je za Senegalce bio idealan čovjek koji može ocijeniti naš nacionalni tim.

U razgovoru za lasenegal.net Hadžibegić je podsjetio da BiH nije učestvovala na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj, ali i da to za njega ne predstavlja iznenađenje iz više razloga.

"Moja zemlja nije učestvovala na Euru, što je razočarenje, međutim mene to i ne iznenađuje toliko. U BiH ima mnogo dobrih igrača, počevši od Džeke i Pjanića, pa nadalje. Problem je u tome što se loše upravlja sa fudbalom u BiH. Savez nije dovoljno profesionalan, predsjednik Elvedin Begić ne zna mnogo o fudbalu, cilj mu je pokazati se i biti na funkciji...", ispričao je Hadžibegić, pa potom nastavio:

"Vlast u BiH misli da fudbal nije prioritet. Da li je normalno da reprezentacija igra skoro sve svoje utakmice na malom stadionu u Zenici, dok bi se u Sarajevu mogao skupiti znatno veći broj ljudi."

Osvrnuo se i na večerašnji meč.

"Senegal je dobra provjera za BiH. Mislim da će meč biti dobar, otvoren...", podvukao je Hadžibegić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti