Hadžić asistirao u pobjedi Sturma, Grahovac nije igrao

Sjajne utakmice na austrijskim terenima

Hadžić asistirao u pobjedi Sturma, Grahovac nije igrao

S. Bošković

Kompletirano je četvrto kolo austrijske Bundeslige, koje je ponudilo izvrsne utakmice s mnogo golova.

Sturm našeg Anela Hadžića gostovao je kod Wolfsberga i slavio sa 0:2. Naš reprezentativac upisao je i asistenciju. Gosti su krenuli silovito i nakon 14 minuta igre Tadić pogađa za 1:0, šest minuta kasnije Hadžić pronalazi Avdijaja koji udvostručuje vodstvo.

Do kraja susreta, igrao se otvoren nogomet. Domaća ekipa pokušavala je doći do izjednačenja, no gosti su izdržali sve nalete. 

Altach i Mattersburg odigrali su sjajnu utakmicu, u kojoj je domaća ekipa bila bolja s 3:1. Prokobić je okrunio bolju igru Altacha, a u 41. minutu Pollhuber je povisio na 2:0. Mattersburg je smanjio golom Templa, kojem je asistirao još jedan naš internacionalac, Malić.

Gosti ipak nisu uspjeli doći do neriješenog rezultata. Seeger je u 83. minutu pogodio za 3:1 i ugasio sve nade Mattersberga.

U gradskom derbiju Rapid je s 5:2 bio bolji od Austrije. Već nakon 33 minute igre bilo je 3:0 za ekipu Grahovca, koji nije igrao. Redom su pogađali Stangl, Schobesberger, te Scwab. Sonnleitner je u 45. minuti napravio prekršaj u kaznenom prostoru, a Gorgon je iz drugog pokušaja pogodio za 3:1. 

U drugo poluvrijeme Rapid ulazi bolje, nakon desetak minuta igre Hoffmann postiže gol za 4:1, a na 5:1 u 66. minuti susreta podiže Berić. Konačan rezultat je bio 5:2, a za to se pobrinuo Gorgon drugim golom na susretu. 

Grodig je u posljednjem susretu bio blizu osvajanja boda protiv Admire, no nisu uspjeli. Poraženi su s 3:2 pred domaćim navijačima. Poveo je domaćim tim golom Wallnera u 38. minutu, ali u samom finišu prvog dijela Bajrami poravna na 1:1.

Igrao se 47. minut kada je Pichler donio vodstvo ekipi Grodiga, a 58. kada je Rasner autogolom poravnao rezultat na 2:2. Obje ekipe su željele pobjedu, ali je Vastić donio pobjedu gostima u finišu utakmice.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Na tablici vodi Rapid s 12 bodova, dok slijede Sturm i Admira sa osam bodova.

Austrija, četvrto kolo:

AFC Wolfsberger-Sturm Graz 0:2 (Tadić 14', Avdijaj 20')
Altach-Matterrsburg 3.1 (Prokobić 32', Pollhuber 41', Seeger 83', Templ 63')
Austria Vienna-Rapid Vienna 2:5 (Gorgon 45+2', 72'), Stangl 17' Schobesberger 27', Scwab 33', Hofmann 56', Berić 66')
Grodig-Almeria 2:3 (Wallner 38', Pichler 47', Bajrami 44', Rasner (ag) 58', Vastić 84')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.