Napadač juniorske reprezentacije BiH

Hadžić: Cilj je proći u Elitni krug kvalifikacija

D. Kurbegović

Napadač juniorske reprezentacije Nedim Hadžić jasno je poručio da je cilj ove selekcije plasman u Elitni krug kvalfikacija. 

Podsjetimo, juniorska reprezentacija od ponedjeljka boravi u Trening centru u Zenici.

"Ovo je naše prvo okupljanje nakon Europskog prvenstva. Bila je velika pauza nakon toga. Selektor nas je okupio na nekoliko dana, odradićemo par treninga i imaćemo prijateljsku utakmicu protiv ekipe GOŠK-a. Ovo je naše prvo okupljanje i dokazivanje selektoru", rekao je Hadžić. 

U prvom krugu kvalifikacija naša selekcija će biti domaćin, a pored BiH u grupi će biti još selekcije Francuske, Gruzije i Andore,  a dvije prvoplasirane selekcije će se plasirati u Elitni krug kvalifikacija.

"Bez obzira na teške protivnike u kvalfikacijama, naš cilj je jasan, a to je prolazak u Elitni krug kvalifikacija i nadam se da ćemo to ostvariti", rekao je Hadžić. 

U prethodnih mjesec dana Hadžić je debitovao za prvi tim Sarajeva, a isto tako postigao je i prvjenac u bordo dresu. 

"Kada sam prešao u prvi tim od mene se puno više očekuje. Moram što prije da se naviknem na seniorski fudbal, jer je velika razlika između juniorskog i seniorskog fudbala. To mi je dalji motiv da radim", rekao je Hadžić. 

Od mladog napadača Sarajeva očekuje se da bude nosilac ove selekcije juniora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

"Neću nosilac biti samo ja, ima tu nekoliko igrača koji igraju Premijer ligu. Bićemo na raspolaganju selektoru i nadam se da ćemo našim igrama odvesti reprezentaciju u Elitni krug kvalfiikacija", rekao je Hadžić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi