Napadač juniora Sarajeva

Hadžić: Naredni cilj mi je zaigrati za seniore Sarajeva

D. Kurbegović

Juniorska selekcija FK Sarajevo treći put uzastopno osvojila je naslov osvajača Kupa BiH. Nakon je u prethodne dvije sezone u finalu pobjeđivan Široki Brijeg, ove sezone protivnik je bila ekipa Krupe, čije vršnjake su bordo momci ispratili s četiri gola u mreži i zasluženom pobjedom.

Sarajevo je postiglo četiri gola, a nije teško pogoditi ko je postigao sve golove za bordo momke. Nedim Hadžić danas je u Zenici pokazao još jednom svoj veliki talenat i osjećaj za gol u kaznenom prostoru. Ako malo zaboravite mladog napadača on vam to ne prašta, danas je postigao četiri gola, a mogao je najmanje još dva.

Nakon osvajanja trofeja Kupa BiH mladi napadač bio je presretan i za SportSport.ba dao svoj komentar današnje utakmice. Dotakao se također prvenstva u omladinskoj ligi za juniore, te planova za nastavak karijere.

"Krupa se držala dobro 30-tak minuta, ali mi smo onda im uspjeli probiti zgusnutu odbranu i kasnije je bilo lakše. Na kraju je ispalo da smo ih lagano pobijedili, ali nije bilo to baš tako. Morali smo se baš potruditi da pobijedimo. Presretan sam što sam svojim golovima pomogao ekipi da osvoji trofej, mogao sam danas postići još koji gol, ali nije bilo sreće ni koncentracije do samog kraja", ističe Hadžić.

Juniori Sarajeva su u prvenstvu malo zaostali za vodećim ekipama.

"Kiksali smo nekoliko utakmica, nismo igrali onako kako smo zamišljali, tako da imamo zaostatak za vodećim ekipama, Ipak, mi ćemo do kraja sezone svaku utakmicu igrati na pobjedu, te ćemo pokušati osvojiti što više bodova kako bismo završili što bolje plasirani na tabeli. Što se tiče mojih nastupa u ovoj sezoni, zadovoljan sam. Svojim golovima pomogao sam ekipi da osvoji Kup BiH i stvarno se osjećam dobro", kaže sjajni napadač bordo ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

I pored mnogih klubova velikih klubova iz Evrope, mladi napadač ima jednu želju za naredni period.

"Prva mi je želja da zaigram za prvi tim Sarajeva, to mi je prioritet. Ovom prilikom bih zaželio sreću seniorima Sarajeva u sutrašnjoj utakmici finala Kupa protiv Širokog Brijega i nadam se da će osvojiti ovaj trofej, kao što smo to mi učinili danas", kazao je za kraj razgovora Nedim Hadžić, wunderkind s Koševa, kako ga mnogi nazivaju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi