Hadžić: Eskisehirspor je korak naprijed u karijeri

Bh. reprezentativac iz Turske za SportSport.ba

Hadžić: Eskisehirspor je korak naprijed u karijeri

Ono o čemu je naš portal pisao proteklih dana dobilo je i svoju službenu potvrdu. Bh. reprezentativac Anel Hadžić (26) će karijeru nastaviti u Eskisehirsporu. 

Dojučerašnji fudbaler Sturma iz Graza odlučio je uz obeštećenje od 300.000 eura napustiti Austriju i potpisati ugovor na dvije i pol godine sa turskim fenjerašem, a o prvim impresijama govorio je u razgovoru za SportSport.ba.

"Jako sam zadovoljan. Ovo je veliki izazov i ujedno novi početak za mene, a posebno mi je drago što su se mnogo trudili da me angažuju. Sve je prošlo u najboljem redu", kazao nam je raspoloženi Hadžić, koji je potom nastavio: 

"Iskreno, smatram da sam prelaskom u Eskisehirspor napravio iskorak u karijeri jer dolazim u jaču ligu nego što je u austrijska. Ja i moji novi saigrači ćemo imati težak zadatak do kraja sezone, ali vjerujem da ćemo uspjeti i da će Eskisehirspor i naredne sezone igrati u najjačem rangu", riječi su Hadžića.

"Došao sam u stabilan klub"

Hadžić ističe da je pored Eskisehirspora imao još nekoliko ponuda na stolu. 

"Bilo je još ponuda. Presudilo je to što se Eskisehirspor najviše trudio da me dovede i u narednom periodu svojim igrama želim to opravdati i dokazati da sam pojačanje. Došao sam u stabilan klub. Već sam dobio čestitke od nekih saigrača iz reprezentacije, razgovarat ću sigurno i sa selektorom ubrzo." 

Naš reprezentativac je prethodno od 2013. godine nastupao za Sturm i svoju epizodu u Grazu je okarakterisao uspješnom. 

"Proveo sam jedan lijep period u Grazu. Bit će mi čast dolaziti u budućnosti u ovaj grad, jer sam stvarno od strane svih bio lijepo prihvaćen. Sa Sturmom sam doživio brojne uspone i padove, ali na kraju mogu reći samo da nosim lijepe uspomene iz ove sredine i vrijeme je za novi početak", naglasio je Hadžić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi