Hadžić i Fejzić borit će se za "jedinicu"
Adnan Hadžić u dresu Željezničara

Husić ispunio Ćirinu želju

Hadžić i Fejzić borit će se za "jedinicu"

Otkako je Denis Mujkić, dugogodišnji kapiten i prvotimac napustio Tušanj, stručni štabovi u Slobodi muku su mučili s golmanima. Abdulah Ibraković, Denis Sadiković i Smajil Karić birali su između Divkovića, Ribića, Hadžića i Hodžića.

Od proljeća Miroslav Ćiro Blažević bit će na "slatkim mukama", jer su u konkurenciji za "jedinicu" Irfan Fejzić i Adnan Hadžić, golmani sa premijerligaškim iskustvom. Trener Tuzlaka Miroslav Blažević je prije četiri dana zatražio dovođenje još jednog golmana, jer se u sezonu nije htio upustiti sa samo jednim kvalitetnim čuvarom mreže.

Njegovu želju ispunio je predsjednik Azmir Husić, ali Blažević ima još nekoliko želja koje se odnose na pojačanja u veznoj liniji i napadu. 

"Predsjednik Slobode Azmir Husić je bio najkorektniji i najkonkretniji od svih klubova s kojim sam imao kontakte nakon što sam se sporazumno razišao sa Željezničarom. U ponedjeljak ću obaviti prvi trening s novim saigračima, a učinit ću sve da se nametnem stručnom štabu", kaže Adnan Hadžić.

U karijeri je branio boje matičnog Rudara iz Kaknja, potom Zrinjskog i Željezničara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sloboda je, bez ikakve sumnje, veliki klub. Imaju ambicioznog predsjednika i projekat koji mi se dopao. Znam kakve su okolnosti, ali ukoliko se stvari budu razvijale kako želimo i planiramo vrlo brzo ćemo svi, pa tako i ja, ponovo biti u premijerligaškoj konkurenciji. Što se mene tiče želim se veoma dobro pripremiti, izboriti mjesto među stativama, jer da sam htio sjediti na klupi ostao bih u Željezničaru", kaže Hadžić.

Podsjetimo Sloboda bi već sutra trebala odigrati prvu kontrolnu utakmicu sa trećeligašem iz susjedne Hrvatske Jadranom iz Gunje. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.