Napadač Hapoela iz Acre za SportSport.ba

Hadžić: Naša šansa su njihovi bekovi, Zahavi najopasniji

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Haifi odmjeriti snage sa reprezentacijom Izraela u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Dres Hapoela iz Acre, koja je od Haife udaljena svega 20-ak minuta vožnje, nosi bosanskohercegovački napadač Emir Hadžić. Bivši napadač, Sarajeva, Željezničara i Čelika posjetio je danas reprezentativce naše zemlje, a prisustvovat će i večerašnjem treningu na stadionu Sammy Ofer. 

"Mogu da budem zadovoljan, dobro smo otvorili sezonu, zadovoljan sam i svojim igrama. Nakon dobrog otvaranja doživio sam malu povredu i pauziram već 15 dana, ali trebao bi da se vratim na teren nakon reprezentativne pauze," kaže Hadžić. 

Ovaj fantastični napadač u karijeri je promijenio dosta klubova, a fudbalski hljeb zarađivao je igrajući u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Grčkoj, Bosni i Hercegovini. Ističe kako su uslovi u Izraelu vrhunski. 

"Ako poredimo sa Grčkom mogu reći da je to skoro pa isto, ali u odnosu na Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku, Sloveniju je mnogo bolje. Moram da kažem da imamo odlične uslove za igranje i treniranje. Stadioni su novi, sve je na vrhunskom nivou," kaže Hadžić. 

Emir Hadžić oduševljen je što reprezentacija gostuje u Haifi, koja je izuzetno blizu njegove Acre. Smatra da smo i pored brojnih povreda favoriti u duelu sa Izraelom. 

"Prije svega drago mi je da igramo ovdje i da ću biti prisutan. Bit će pun stadion i odlična atmosfera. Mislim da smo i pored toga što nam nedostaju najvažniji igrači, kao što su Džeko i Ibišević, kvalitetnija ekipa. Njihovu reprezentaciju dobro poznajem, jer većina igrača je iz domaće lige. Neće biti jednostavno, imaju odlične igrače, ali mislim da smo kvalitetniji da možemo doći do pobjede," rekao je Hadžić.

Za čitaoce portala SportSport.ba Emir Hadžić je analizirao reprezentaciju Izraela, sve prednosti i mane ekipe koju predvodi Eli Guttman.

"Najopasniji im je navalni red. Prije svega Omer Damari koji je u dresu Hapoela prošle sezone postigao 26 golova. Sada igra u Austriji iz Beča i nastavio je da trese mreže. Ben Haim koji igra lijevo je jako brz i njegov klupski kolega Eran Zahavi je odličan. Po meni je Zahavi najbolji igrač reprezentacije Izraela, iako ne igra na istom nivou u reprezentaciji kao u Maccabiju," kaže Hadžić i dodaje: 

"Najveća naša prednost je zadnja linija, tačnije bočni igrači Izraela. Oba su iz Maccabija, jedan iz Tel Aviva, a drugi iz Haife. Mislim da nam je to najveća prednost," riječi su Hadžića. 

Fudbaler Hapoela ističe kako se odlično uklopio u Izraelu, te da mu je sve mnogo lakše pored djevojke koja živi sa njim u Acri. Kao i većini naših internacionalaca najviše mu nedostaje bosanska kuhinja. 

"Mislim da sam se fino uklopio. Godinu dana je ljeto. Nema zimske pauze, igra se čitavu godinu. Trenutno mi je tu djevojka pa mi je sve lakše, a nedostaje mi porodica, prijatelji, naša hrana," kaže Hadžić. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Emir Hadžić prije odlaska u Izrael nosio je dres Sarajeva, a u svojoj posljednjoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine bio je i najbolji strijelac prvenstva. 

"Pratim svaku utakmicu Sarajeva, sretan sam zbog rezultata Sarajeva i očekujem da dođu na prvu poziciju i da se tu zadrže do samog kraja," kaže Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti