Hadžić: Prerano sam otišao u inostranstvo
Hadžić je sa samo 24 već promijenio mnoge klubove, a u Radnik je došao iz Celja

Dobra partija napadača Radnika na Grbavici

Hadžić: Prerano sam otišao u inostranstvo

Nema gdje Irfan Hadžić nije bio dok se nije skrasio u bijeljinskom Radniku. Mladić koji je u djetinjstvu zapravo mnogo više volio košarku, ali kojeg su na osnovu njegovih kvaliteta pokazanih na malom fudbalu nekako natjerali da se počne baviti tim sportom, karijeru je počeo u Novom Gradu.

Malo po malo počeo mu se sviđati fudbal, pa iako tada nije djelovao izrazito talentovan, sinonim je za upornost i neodustajanje.

Na Grbavici, gdje je također svojevremeno bio na probi, odigrao je solidnu utakmicu. Zabio je prvi gol, premda je njegov Radnik na kraju poražen 2:3.

"Bilo je dobro prvo poluvrijeme, imali smo sve u svojim rukama, ali smo u drugi dio ušli vrlo loše. Napravili smo nekoliko grešaka i Željo je to iskoristio", govori Hadžić koji je doskora bio relativno nepoznat fudbalskoj javnosti, mada sa 24 godine ima mnogo internacionalnog iskustva. U Radnik je došao ovoga ljeta iz Celja.

"U Radniku sam zasad zadovoljan. Imao sam na početku sezone problema, jer sam bio povrijeđen. Nisam bio 100 posto spreman jer nisam prošao kompletne pripreme. Ali, kako vrijeme odmiče, zadovoljan sam svojim igrama. Sada slijedi pauza, zimske pripreme, tako da imam vremena da se što bolje spremim."

Hadžić je iz Olimpika kao juniorski reprezentativac otišao u Zulte Waregem, nije međutim tamo prošao kao što je očekivao.

"Mislim da sam pogriješio jer sam rano otišao u inostranstvo, sa 18. Mislim da bi mi bilo puno bolje da sam odigrao jednu-dvije sezone u našoj ligi. Ipak, nakon mnoštva promijenih klubova ne namjeravam se predati, mislim da sada igram najbolji fudbal u karijeri i imam plan napraviti u Radniku velike stvari", priča Hadžić.

Osim u Waregemu 192 centimetra visoki napadač igrao je u Vitesseu, Interu iz Zaprešića, Zlate Moravce, Royal Antwerpenu, Hammeu i Celju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najbolje mi je bilo u Vitesseu. Igrali smo najbolji fudbal, najkvalitetniji, a koliko je sve bilo na visokom nivou govori i to da smo osim glavnog trenera i pomoćnika imali i trenera koji je bio zadužen samo za napadače."

Hadžić, koji je do 2011. odigrao šest utakmica za juniorsku reprezentaciju BiH, ove sezone ima devet nastupa za Radnik i dva gola. Vrijednost na Transfermarktu mu je 200.000 eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi