Sportski direktor Sarajeva o pojačanjima ekipe za novu sezonu

Hadžić: Welbeck je igrač koji ima zavidnu karijeru, mogao bi biti pojačanje

Fudbaleri FK Sarajevo su danas u Butmiru odradili još jedan trening u sklopu priprema za novu sezonu, a prisutnim novinarima se obratio i sportski direktor kluba sa Koševa Emir Hadžić.

"Za sada smo se bazirali na igrače iz akademije, da im damo ugovore, da ih stimulišemo. Neke od njih ćemo priključiti prvom timu... Nakon prvog sastanka sa šefom stručnog štaba napravljen je spisak na koje se igrače računa, a na koje ne računa kada je prvi tim u pitanju... Uglavnom smo sve igrače na koje se računa, osim Sarića i Kuzmanovića, uspjeli zadržati... U novu sezonu ulazimo sa ekipom iz prošle, ali naravno da ćemo tražiti još par pojačanja. To je naša velika prednost, ekipa se odlično poznaje", istakao je Hadžić.

Kada su u pitanju nova pojačanja, a posebno Tatar i fudbaler iz Gane Nana Welbeck koji je na probi, Hadžić je poručio:

"Tražili smo igrača koji će pojačati bočne pozicije, pogotovo na lijevoj strani... Vidjeli smo da je Tatar taj koji bi mogao pojačati kunkurenciju na lijevoj strani, a što se tiče Welbecka to je igrač koji ima zavidnu karijeru, koji je prošao školu Brescije, debitovao je u Seriji A, igrao je u Atalanti, u slovenskoj ligi je bio jedan od boljih igrača, prodao se u Odense. U Odenseu se nije toliko nametnuo, ali ovdje će biti dva-tri dana i vidjet ćemo da li je u toj formi u kojoj je bio ranije. Nadam se da bi mogao biti pojačanje."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stopkrkanima
Odlicna karijera najspremniji igrac medju vama a odigrao ukupno 10 utakmica u prosloj sezoni...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi