Trener Sarajeva o potencijalnim pojačanjima i novoj sezoni

Musemić: Najbitnije je da nećemo puno mijenjati ekipu, tražimo još veznjaka i napadača

Fudbaleri FK Sarajevo su danas u svojoj bazi u Butmiru odradili još jedan trening u sklopu priprema za novu sezonu.

Na terenu Trening centra u Butmiru su se pojavila i neka nova imena (Šišić, Tatar i Welbeck koji je na probi), a trener Husref Musemić je govorio o predstojećim izazovima za klub sa Koševa.

"Ono što je sigurno jeste da nas čeka veoma teška i zahtjevna sezona. Sarajevo već tri godine nije ništa osvojilo, tako da smo i mi u ovom trenutku svjesni da moramo nešto učiniti i pokušati nešto osvojiti ove godine, po mogućnosti da budemo prvi. Koliko ćemo uspjeti u tim ciljevima vidjet ćemo", istakao je Musemić, pa nastavio:

"Po meni je veoma bitno da mi nećemo mijenjati ekipu u odnosu na proljetni dio sezone, jedino su Sarić, Kuzmanović i igrači sa kojima nismo bili zadovoljni napustili ekipu. Ekipa će većim dijelom ostati na okupu, a pokušat ćemo sa par novih igrača nadomjestiti odlazak Sarića i sklopiti kvalitetniju ekipu".

"Tatar i Šišić su igrači koje smo mi doveli s obzirom da je Kuzmanović otišao. Doveli smo ih jer i jedan i drugi mogu igrati te poziciji. Ali generalno nećemo mijenjati puno ekipu, a Tatar i Šišić su igrači od kojih očekujemo da mogu nadomjestiti odlazak Kuzmanovića."

"U potrazi smo za još jednim veznim igračem koji će zamijeniti Sarića i jednim napadačem malo drugačijeg tipa nego što je to Ahmetović"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo nekoliko igrača koji su bili na posudbama. Oni su danas tu sa nama i vidjet ćemo šta ćemo dalje. Imamo dva igrača, Resića i Kurdića, koji su potpisali profesionalne ugovore, koji su izašli iz juniora i biće nam na raspolaganju. Od njih najviše zavisi koliko će se nametnuti", prokomentarisao je Musemić moguće odlaske mladih igrača na posudbe, pa na kraju dodao:

"Po meni je najbitnije da nećemo puno mijenjati ekipu, ali je bitno i da nađemo adekvatnu zamjenu za Sarića".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

disident7
Nece puno mijenjati a trazi jos napadaca i veznjaka, pa koga nece mijenjati golmana ?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi