Šta se dešava? Najgori period u karijeri Dennisa Hadžikadunića

Izgubio je povjerenje

Šta se dešava? Najgori period u karijeri Dennisa Hadžikadunića

Eldar Ganibegović

Bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić nalazi se u nimalo zavidnoj poziciji.

Njegov Rostov je danas u 18. kolu ruske Premier lige s 1:4 poražen od Urala, a za 23-godišnjaka je ovo bila treća utakmica u nizu koju je presjedio na klupi.

Ipak, njegovo neigranje seže još od septembra. U 11. kolu Rostov je poražen na gostovanju od Akhmata (1:2) 26. septembra, a Hadžikadunić je zamijenjen na poluvremenu.

Otada do danas, on je za svoj klub odigrao tek dvije utakmice (45 minuta protiv Sochija i 90 protiv Ufe), a odigrao je i dva puta po 90 minuta za reprezentaciju BiH u mečevima protiv Ukrajine.

Do pomenute utakmice protiv Akhmata bio je jedan od najstandarnijih igrača ovog kluba, a nije mu pomogla ni promjena trenera krajem oktobra kada je Kafanov zamijenio Zaurbeka.

Njegova forma svakako brine i selektora Ivayla Peteva, kod kojeg čini važan kotačić u odbrani u formaciji 3-5-2 koju Bugarin forsira.

Podsjetimo, Hadžikadunić je u Rostov stigao iz Malmoa 2018. godine, a za reprezentaciju BiH debitovao je 11. oktobra 2020. godine u meču protiv Holandije u Ligi nacija (0:0) i do sada je skupio 14 nastupa.

Ne treba čuditi ukoliko ovaj fudbaler već u januaru napusti Rostov i okuša se u novoj sredini.

Top Komentari

Tas14
Solidan igrac u odbrani, trebao bi preci u Celtic ili Glaswgow
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti