Nije dobio vizu za Kazahstan, ali je spreman za Ukrajinu: "Iz toga smo izvukli ono najpozitivnije"

Hadžikadunić vjeruje u dobar rezultat

Nije dobio vizu za Kazahstan, ali je spreman za Ukrajinu: "Iz toga smo izvukli ono najpozitivnije"

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra u gostima protiv Ukrajine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi u dobroj atmosferi dočekuju sutrašnji meč u Lvivu nakon što smo u subotu u gostima uspjeli da pobijedimo Kazahstan sa 2:0.

Našoj selekciji u preostale tri utakmice kvalifikacija potrebne su dvije pobjede kako bismo osigurali mjesto koje vodi na kraju u baraž.

Bh. igrač su jučer odradili lakši trening po dolasku u Lviv, a tu su se priključili fudbaleri koji nisu putovali u Kazahstan jer nisu dobili vize. Među njima je i Dennis Hadžikadunić koji će biti sutra u konkurenciji za meč.

Hadžikadunić je pred utakmicu protiv Ukrajine izjavio da se nada pozitivnom rezultatu i da će napa ekipa sigurno ići na pobjedu.

"Nadamo se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat sutra. Ukrajina je definitivno dobra ekipa, sastavljena od kvalitetnih pojedinaca. Mi idemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj naš cilj sutra. Imamo vjeru u naše kvalitete i predstoji nam jak meč. Nećemo ništa kalkulisati, želimo pobjedu", rekao je Hadžikadunić.

Mladi defanzivac je poručio da su igrači koji nisu dobili vize za Kazahstan vrijedno trenirali u Sarajevu prije polaska za Lviv.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"I pored određenih problema koje smo imali, prije svega zbog viza za Kazahstan, pripreme su protekle veoma dobro. I mi što smo ostali u Sarajevu smo kvalitetno radili i uspjeli smo da izvučemo najpozitivnije iz svega toga, tako da spremni i u dobrom raspoloženju dočekujemo meč sa Ukrajinom", dodao je Hadžikadunić.

Reprezentacija BiH će večeras na Lviv Areni odraditi posljednji trening pred sutrašnji meč. Trening je na rasporedu u 18:30 sati po našem vremenu, a prije toga će u 17:45 sati biti održana press konferencija Zmajeva.

Top Komentari

Eno30
Sretno zmajevi nasi i da aBd pobjedite sutra i ako ce biti tesko ali ne i nemoguce.
8 0
rajvosaaa1946
Hadžikadunić nije propustio Kazahstan zbog vize, nego zbog kartona.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi