Hadžikić konačno pronašao novi klub
Foto: Freshfocus

Ima želju braniti za BiH

Hadžikić konačno pronašao novi klub · Zvanično

Švicarski velikan Zurich nova je destinacija u karijeri bh. golmana Osmana Hadžikića, potvrđeno je iz kluba.

Otkako se prošlo ljeto razišao s Austrijom iz Beča, ovaj 22-godišnji golman se dovodio u vezu s nekoliko klubova, od Werdera, NEC Nijmegena do Anorthosisa, no na kraju je završio u Švicarskoj, u Zurichu. 

Određeno vrijeme Hadžikić je boravio na probnom radu, a ono što je kroz treninge i utakmice pokazao je zadovoljilo stručni štab Zuricha, pa je danas zvanično dobio ugovor do ljeta 2021. godine.

Hadžikiću su putem zvanične stranice poželjeli dobrodošlicu, vjerujući kako će opravdati ukazano povjerenje, a zadovoljstvo što se cijeli posao realizovao nije skrivao ni on sam.

Iako je relativno mlad, Hadžikić iza sebe ima prilično bogato iskustvo, obzirom da je za Austriju Beč branio na skoro 80 zvaničnih utakmica. Među njima su i one protiv Rome i Milana u Evropskoj ligi.

Ranije je nastupao za mladu reprezentaciju Austrije, no nikada nije skrivao želju da brani za zemlju iz koje potiče, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi