Trener Čelika u svom stilu

Hafizović: Dok se moj igrač okrene, ja ispušim cigaretu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika će u nedjelju na Bilinom polju dočekati ekipu Radnika iz Bijeljine u okviru 4.kola Premijer lige BiH. Zeničani nakon tri kola nisu postigli nijedan gol, te su na začelju tabele bez osvojenih bodova. S druge strane, Radnik je sjajno otvorio novu sezonu, pa je sa sedam bodova trenutno na drugom mjestu tabele.

Danas je na Bilinom polju održana i press konferencija uoči utakmice protiv Radnika, na kojoj su se prisutnima obratili šef struke Kemal Hafizović i nogometaš Fenan Salčinović.

Strateg Zeničana svjestan je lošeg otvaranja sezone, brojnih problema u i oko kluba, te igračkog kadra koji posjeduje, ipak pored svih problema vjeruje u pozitivan rezultat protiv Radnika, a ako Čelik ne pobijedi ekipu iz Bijeljine najavio je i odlazak.

„Znamo sve o Radniku, oni su u top formi, nemaju poraza u prva tri kola i to govori o njihovoj kvaliteti. Imaju širok izbor igrača, ali i mi smo sada bolji nego u prva tri kola. Vraća nam se Salčinović, koji može na svježinu dosta toga uraditi jer nije obavio pripreme. Siguran sam da ćemo biti bolji nego u prethodnim utakmicama, nadam se i boljoj igri. Mogu obećati da ćemo biti puno bolji, da ćemo pokušati doći do pozitivnog rezultata. Igrali smo u proteklim utakmicama bunker, nismo imali izbora, sada imamo Kazazića i Salčinovića u rosteru, to je već druga priča. Kada je u pitanju Mahmutović, on nije registrovan, svi su se angažovali oko njegovog certifikata čak i Duško Bajević je pokušao pomoći, ali nismo uspjeli. Kada je u pitanju Hadžikadunić, njemu očito treba još godina dana da se navikne na sve ovo, čekam ga evo kao lanjski snijeg“, ističe Hafizović.

U prethodnim utakmicama ekipi Čelika je najviše muke zadavala odbrana, koja je pravila neshvatljive greške, pa se trener Hafizović osvrnuo i na loša izdanja njegove defanzivne linije.

„U Širokom smo fino počeli utakmicu, a onda smo sami sebi dali dva gola i na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od dva gola razlike. Ne mogu vjerovati šta rade na utakmicama, ukazujem im na treningu šta trebaju raditi, a posebno da kao zadnji igrači ne driblaju. Njima je očito džaba govoriti, tako da će sigurno neko na klupu protiv Radnika, jer će tu uskočiti Kazazić, koji sigurno ima kvalitet. Duraković nije opravdao moja očekivanja, iako mi je strašno drag", izjavio je Hafizović, te dodao:

"Kazao sam i Hasanhodžiću da je kriminalan, on čim počne pametovati mi primimo tri gola. Protiv Radnika nećemo sigurno igrati defanzivno, nisam mogao prije, imao sam Duvnjaka u špicu, koji je spor, dok se okrene ja mogu ispušiti cigaru. Momak je tehničar, ali ne može pobjeći nikome, treba nam brži igrač, evo sada na raspolaganju imamo Kouadia i Salčinovića, tako da možemo nešto i u napadu napraviti."

Strateg Zeničana je iskoristio priliku da poruči i da će sam podnijeti ostavku koliko njegova ekipa izgubi predstojeći kršaj s Radnikom.

„Svi znaju kada smo mi počeli prvenstvo s kakvom ekipom smo ušli u prvenstvo, ljudi su toga svjesni. Ako izgubim od Radnika mene ne treba niko mijenjat, ja ću sam otići, ali neću otići iz Čelika nego ostajem kao skaut. Da opet ne bi 160 igrača dovodili kao proteklih godina, iz Čelika sigurno ne idem, narednih pet godina ostajem u klubu slobodno to napišite. Dosta je ovdje bilo javašluka i dovođenja igrača koji ne vrijede ni pola što su dobivali", istakao je šef struke zeničkog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika: Marković, Udovičić, Duraković, Kazazić, Ćemalović, Kadrić, Šišić, Duvnjak, T. Adilović (Hafizović), Salčinović i Kouadio.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi