Hafizović: Moramo opravdati svoju poziciju na tabeli

Veznjak Bratstva uoči derbija na Tušnju

Hafizović: Moramo opravdati svoju poziciju na tabeli

Dino Kurbegović

Takmičenje u Prvoj ligi FBiH ove sezone bi moglo biti dosta uzbudljivije i neizvjesnije nego što je bilo prošle sezone. Nekoliko ekipa poput Bratstva iz Gračanice, tuzlanske Slobode, bihaćkog Jedinstva, Goška iz Gabele, Radničkog iz Lukavca konkurišu za najviši plasman.

Nakon pet odigranih kola lidersku poziciju sa istim brojem bodova kao Jedinstvo, drži ekipa Bratstva iz Gračanice, koja ove sezone stihijski želi plasman u Premijer ligu. Osim sjajnog starta u sezonu, ekipa trenera Denisa Sadikovića plasirala se i u narednu rundu takmičenja u kupu BiH savladavši tuzlansku Slobodu, na svome terenu minimalnim rezultatom 1:0 što im je bilo dovoljno za prolazak u 1/8 finala ovog takmičenja.

Nakon što je u prošloj sezoni bio uzdanica trenera Nusreta Muslimovića i igrač koji može igrati na više pozicija u timu, mladi veznjak Kenan Hafizović ove sezone svoju šansu čeka sa klupe za rezervne igrače. U pobjedi protiv tuzlanske Slobode, 21-godišnji Zeničanin odigrao je poluvrijeme, a nakon utakmice dobio je pohvale od trenera i navijača Bratstva.

U narednom kolu na Tušnju se igra derbi susret šestog kola između Slobode i Bratstva, a Hafizović vjeruje da njegova ekipa ima kvalitet iz Tuzle se vratiti neporažena.

"Dobro smo otvorili sezonu i plasman u narednu rundu takmičenja u kupu naše zemlje povećao je naše epitete i ambicije u ovoj sezoni. Ekipa se pojačala u ljetnom prelaznom roku, konkurencija u ekipi je strašna i svakako da svi žele da se nametnu treneru Sadikoviću za što veću minutažu. U subotu gostujemo Slobodi iz Tuzle, koja nam je jedan od kandidata za prvo mjesto i sigurno da očekujem jednu dobru utakmicu, atmosferu i naravno pozitivan rezultat. Mi smo lideri i moramo opravdati svoju poziciju na tabeli", nada se bivši igrač Čelika i zeničkog Rudara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ove sezone ima slabiju minutažu, ali vjeruje da će u narednim utakmicama izboriti mjesto u veznom redu.

"Svi igrači vole da imaju jaku konkurenciju i da na treninzima daju maksimum, kako bi izborili minutažu u prvenstvu. Ja se svojim radom, odnosom i trudom na treninzima pokušavam nametnuti treneru da dobijem veću minutažu i nadam se da ću u narednom periodu dobiti što više prilika za igru. Ovdje sam drugu sezonu i svakako da se osjećam kao domaći igrač, imam odličan odnos sa navijačima i rukovodstvom kluba, te se nadam da ćemo ove sezone zajedničkim snagama pomoći klubu da ostvari što bolji plasman", završio je razgovor za SportSport.ba mladi univerzalac ekipe Denisa Sadikovića, koja ove sezone želi napasti Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.