Hajdarević bi mogao biti 'dobitnik' cjelokupne situacije u Željinom veznom redu

Sjajna partija protiv Tuzlaka

Hajdarević bi mogao biti 'dobitnik' cjelokupne situacije u Željinom veznom redu

S. Mlaćo

Željezničar je jučer savladao Tuzla City 3:1, te tako uspješno prošao generalku pred nastavak sezone.

Plavi su bili oslabljeni neigranjem Semira Štilića, no vezni red bez glavnog kreatora igre nije izgledao loše, čak naprotiv.

Šansu u ovom meču dobio je Haris Hajdarević i priliku opravdao na najbolji mogući način. Hajdarević je kao 'navijen' dominirao po terenu,  razbijao sve pokušaje kreacije igre Tuzlaka i u više navrata pobrao aplauze saigrača sa tribinama, te malog broja posjetilaca na zapadnoj tribini.

Vezista se na Grbavicu vratio nakon posudbe u FK Sloboda, te je Amar Osim odlučio da ga ostavi za novu sezonu. Povreda Petra Boje, neigranje u prvom kolu Mehmeda Alispahića, te mogući odlazak Damira Sadikovića sigurno brinu Osima i navijače, ali mogla bi to biti i velika prilika za Hajdarevića.

Nekadašnji junior Plavih i član zlatne generacije koja je na Grbavicu dovela Atletico Madrid jučer je sigurno zadovoljio Osima, pa će se sada pokušati nametnuti i mečeve nove sezone.

Sigurno da ima šta pokazati jer je radi o jako školovanom nogometašu, velikom profesionalcu koji je omiljen i kod saigrača. Tek mu 21.godina i neće biti iznenađenje ukoliko bude jedna od Osimovih uzdanica u veznom redu za novu sezonu i iznenađenje za rivale.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hajdarević je jučer pored veoma kvalitetne partije ubilježio i potez koji je postao hit na društvenim mrežama. Uživajte još jednom...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

copinjo
Pošten i vrijedan momak, profesionalac u svakom pogledu. Uz Lendrica najspremniji igrac trenutno u Zelji. Jos malo da popravi realizaciju i bit ce bombona.
12 2
papagaj
Licno ga znam, Hajdar gine i ginut ce za Želju
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti