Scene za pamćenje: Na Poljudu javili da je preminuo Tito, svi su plakali, život je stao

Susret je prekinut, svi su bili u šoku

Scene za pamćenje: Na Poljudu javili da je preminuo Tito, svi su plakali, život je stao

S. Mlaćo

Na današnji dan prije tačno 41. godinu preminuo je Josip Broz Tito.

Bio je težak trenutak za svakog stanovnika bivše Jugoslavije, život je jednostavno stao u 15:05 sati.

Trenutak kada je objavljena vijest o smrti Maršala Tita dogodila se za vrijeme utakmice između Hajduka i Crvene Zvezde na Poljudu.

Vijest je saopštio tadašnji predsjednik Hajduka Ante Skataretiko, a igrači oba tima su se skupili na centru igrališta.

Proradile su emocije, svi su bili u šoku, jasno je bilo da od nastavka utakmice nema ništa.

Suze na licima nogometaša,  sudija, službenih lica i svih ostalih aktera rekle su sve.

Oglasi

Na tribinama nevjerovatne scene, a krenulo je sa sjeverne tribine. Navijači su u jednom glasu pjevali: "Druže Tito, mi ti se kunemo".

"Ko kaže da nije plakao za Titom taj laže! Uostalom, postoje TV snimci, fotografije... Od istorije se ne može pobeći, niti ima razloga za nečim takvim. Moj brat Zoran je pao na kolena, ja sam ronio suze, oko srca me steglo. Uz rame su mi stajali i fudbaleri Crvene zvezde: Pižon, Šestić, Đurovski, Borovnica, Ljukovčan... I njima je bilo teško. Igrao sam za Crvenu zvezdu pet utakmica, pre rata. Svojom nesmotrenošću tada sam raskinuo ugovor s Kanom, a onda sam ga ponovno produžio. I izgubio sam pravo igranja za taj tim te godina, a jedini način igranja do početka nove sezone bio je odlazak u neki drugi klub. Kako su Kan i Zvezda imali dobar odnos, jer je Dušan Savić bio pre igrač Kana, za njih je to bilo najbolje rešenje i nisu mi dali da biram. Bio sam tamo 1989. godine". rekao je svojevremeno Zlatko Vujović za Večernji list.

"Začuli su se krici. Neko je zaplakao, neko je vrisnuo. Mislim da je u tom trenutku preovladavao strah od toga šta će biti sutra, jer smo decenijama bili vaspitavani da se bez njega ne moze, da je on jedino vredno u državi", prisjetio se Dušan Savić historijskog momenta.

Susret nije nastavljen, a kasnije se desio i sukob navijača na tribinama.

Hajduk - Crvena Zvezda 1:1 (prekid u 42. minuti)

Strijelci: Zo. Vujović za Hajduk, Petrović za Crvenu Zvezdu

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNK Hajduk: Pudar, Primorac, Krstičević, Luketin, Zo. Vujović, Jovanić, Zl. Vujović, Mužinić, Šalov, Đorđević, Juričko.

FK Crvena Zvezda: Ljukovčan, Krmpotić, Jovin, Milovanović, B. Đurovski, Jurišić, Petrović, Blagojević, Šestić, Borovnica, Repčić

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Jedan je Tito!
7 5
user1582737595
Al su se *****e i četnici obradovali...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi