Ako neko zna posao, zna Dinamo: Čak i da nikoga ne proda, na ljeto bi mogao zaraditi silne milione

Dobri poslovi Modrih

Ako neko zna posao, zna Dinamo: Čak i da nikoga ne proda, na ljeto bi mogao zaraditi silne milione

Edmir Škorić

Prodao nekoga ili ne, zagrebački velikan Dinamo svejedno će na ljeto zaraditi novac.

Nije isključeno da će svejedno neke zvijezde napustiti Modre na kraju sezoen, među prvima Mislav Oršić koji je već neko vrijeme na meti klubova iz Engleske.

Tu je i Bruno Petković, mogao bi da ode i Josip Šutalo, ali sve i da niko ne ode, Dinamo će zaraditi ogroman novac. Naime, na eventualnim transferima Danija Olma i Josipa Gvardiola koji su 2020., odnosno 2021. prodani Leipzigu mogli zaraditi bogatstvo.

Za stopera Gvardiola, perspektivnog reprezentativca Hrvatske, postoji dosta interesa i Leipzig bi ga mogao prodati za oko 65 miliona eura.

I Dani Olmo, reprezentativac Španije i još jedan bivši igrač Dinama, također bi mogao biti prodan od starne Leipziga, koji će imati konkretne i bogate ponude za svoje talentovane nogomtaše i za dvojac koji je prethodno sa dosta uspjeha nastupao u redovima hrvatskog prvaka.

Dinamo je kod prodaje obojice stavio klauzulu prema kojoj mu pripada 20 posto od sljedećeg transfera. Olmo ima odštetnu klauzulu od 75 miliona eura, što bi Modrima donijelo 10,2 miliona eura uz bonuse. Prethodno su ga prodali za 19 miliona eura uz bonuse. Od Gvardiola bi klub mogao zaraditi 11,8 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo sličnu klauzulu ima i u ugovoru o transferu Lovre Majera u Rennes, ali je taj postotak nešto manji, a i Rennes neće prodati Majera ovog ljeta.

Sada se navijači Dinama nadaju da će Nijemci prodavati na ljeto Leipziga i Gvardiola, no nije isključeno da obojicu zadrže barem još jednu sezonu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
10,2 mil 20% od 75 mil koliko je klauzula, i 11.8 je 20% od 65 mil.. Il sam ja, ucio neku drugu matematiku il ste se vi propisno zahebali
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi