Dinamo pao na prepunom Poljudu: Svi se s pravom nadaju da će titula napokon doći u Split!
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Sahiti za tri boda Hajduka

Dinamo pao na prepunom Poljudu: Svi se s pravom nadaju da će titula napokon doći u Split!

Edmir Škorić

U derbiju 10. kola HNL-a Hajduk je ostvario veliku pobjedu protiv Dinama (1:0), a gol odluke zabio je Emir Sahiti.

Danima se pričalo o ovoj utakmici, u Splitu su je najavili još jučer spektakularnim bakljadom, a večeras su fudbaleri Hajduka nagradili vjerne navijače i pred punim Poljudom došli do pobjede s kojom su se vratili na vrh tabele.

U šestoj minuti je Vidović pao u šesnaestercu Hajduka i tražio penal, no sudija Pajač je pustio da se utakmica nastavi. Dvije minute nakon toga pogreška Nevistića na golu Dinama, ispala mu je lopta i došla do Odjidje, koji je gađao u mrežu, ali je Šutalo očistio sa same linije.

Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Dinamo. Baturina je dodao do Petkovića, ali je Šarlija u zadnji trenutak blokirao hrvatskog napadača, koji se pred kraj prvog dijela povrijedio, pa ga je zamijenio Drmić.

Bulat je u 48. minuti u šansi, ali je šutirao kraj gola, a zatim je Baturina mogao da zatrese mrežu Hajduka, ali je izblokiran.

Oglasi

I kada se činilo da su gosti bolji, Hajduk je poveo. U 59. minuti je viđena akcija u tri poteza, a na rkaju je Trajkovski uposlio Sahitija koji zabija pored Nevistića za, ispostavit će se, konačnih 1:0.

Dinamo je svim silama želio da izvuče barem bod sa ovog teškog gostovanja, ali je Hajduk sačuvao tih 1:0 i ostvario veliku pobjedu nad velikim rivalom.

Zahvaljujući toj pobjedi Hajduk skače na prvo mjesto sa 21 bodom, Rijeka pada na drugo sa 19, a Dinamo ostaje treći sa 16 bodova. Rana je faza prvenstva, ima još puno da se igra, ali Hajduk za sada izgleda kao tim koji bi konačno mogao da bude prvak.

Splićane čeka još jedna jako teška utakmica, budući da idu u goste Rijeci, a Dinamo će nakon evropskih izazova ugostiti Istru na Maksimiru.

Ekipa Sergeja Jakirovića večeras nije bila u svom najboljem izdanju, ali i dalje je ne smije niko otpisati u borbi za titulu.

Hajduk - Dinamo 1:0

Potražite više informacija na temu HNL:

DINAMO: Nevistić, Moharrami, B. Šutalo, Perić, Ljubičić, Mišić, Bulat, Baturina, Vidović, Petković, Emreli

HAJDUK: Lučić, Moufi, Uremović, Šarlija, Melnjak, Sigur, Krovinović, Sahiti, Odjidja, Benrahou, Livaja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Samo je titula u Zapadnom Mostaru sigurna, ovi će se morati još namučit i strpiti.
1 4
Mostarac94
Sretno Hajduk, vrijeme je !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi