Torcida koreografijom na utakmici protiv Dinama nadmašila i samu sebe
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Torcida koreografijom na utakmici protiv Dinama nadmašila i samu sebe

Edmir Škorić

Na Poljudu se od 18 sati igra veliki hrvatski derbi između Hajduka i Dinama, a nakon 45 minuta meča 10. kola HNL-a rezultat je 0:0.

U Splitu se danima priča samo o ovoj utakmici, a sinoć su navijači Hajduka napravili spektakularnu bakljadu kojom je najavljen veliki derbi.

Hajduk je prvi put u historiji prešao brojku od 100.000 članova, a cilj kluba je da 2023. godinu povodom 112 godina postojanja ima barem 112.000 članova. S obzirom na to kakav odnos imaju prema Hajduku, u to niko ne sumnja.

 Foto: Ante Cizmic/Cropix

Za utakmicu s Dinamom, koja se upravo igra, pripremili su posebnu koreografiju i možemo slobodno reći nadmašili sami sebe.

Potražite više informacija na temu HNL:

Počinje drugo poluvrijeme, i dalje se čeka na prava uzbuđenja, a dojam je da je u prvih 45 minuta gost iz Zagreba bio bolji, mada je Sergej Jakirović imao peh - povrijedila se prva violina tima Bruno Petković.

Hajduk ovaj derbi dočekuje kao lider prvenstva s 18 bodova iz osam odigranih utakmica. Dinamo uz jedan odigran meč manje ima svega dva boda zaostatka te bi pobjedom na Poljudu pretekao Hajduk. Zapravo, Rijeka je pobjedom u Rudešu preskočila Splićane na tabeli.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi