Hajduk Ibričića cijeni 5 miliona €
Ibričić ne želi mijenjati poziciju u timu

Naš reprezentativac ne želi u napad

Hajduk Ibričića cijeni 5 miliona €

Dolaskom Rumuna Florina Cernata već su počele špekulacije oko toga kakvu sudbinu će doživjeti naše reprezentativac u dresu Hajduka, Senijad Ibričić. Špekulisalo se da bi Ibro mogao biti prekomandovan u napad. Ali..

„Definitivno sam odlučio da ne želim igrati u napadu. Nisam napadač nego veznjak i tu mogu dati najviše. Osjećam da u napadu stagniram“, izjavio je Ibričić za Jutarnji list, nakon što je trener Ante Miše najavio kako bi naš reprezentativac moga biti prekomandovan bliže protivničkom golu.

Miše je objasnio da bi Ibričić mogao postati drugi napadač da njegova pozicija nije direktno ugrožena, ali će možda morati učiniti ustupak i opet zaigrati u vrhu napada.

“Ibro nije klasični napadač, nego skrivena špica”, objasnio je Miše.

Naš reprezentativac pohvalno se izrazio o rumunskom internacionalcu, mada je priznao kako ga lično ne poznaje.

„Čuo sam sve najbolje, svi kažu da smo igrači sličnog profila. Svaki kvalitetan igrač je dobrodošao“, rekao je Ibričić, dodavši: 

„Možda su Cernata doveli jer misle da je moj odlazak blizu, ali zasad nema ništa od toga.“

Hajduk je Ibričića procijenio na pet miliona eura. Ali, Ibričić naglašava kako će „bilu“ desetku nositi i u narednoj sezoni.

„Dok sam u Hajduku ‘desetku’ nikome ne dam. Moja je i Božja“, poručio je Ibričić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.