Tmurna noć na Poljudu
FOTO: HNK Hajduk Split

Novi kiks Hajduka

Tmurna noć na Poljudu

Haris Zilić

Hajduku ne ide baš dobro na startu nove sezone.

Splićanima nije plodom urodila ni promjena trenera, a večeras su doživjeli još jedno razočarenje i to na svom Poljudu.

U desetom kolu HNL-a, ugostili su Istru i konačan rezultat je glasio 2:2.

Iako je Hajduk u ovaj meč ušao kao izraziti favorit, gosti iz Pule pokazali su se kao veoma tvrd orah i na kraju sa pozitivnim rezultatom otišli kući.

Nakon nezanimljivih prvih 45 minuta u nastavku totalna ludnica na terenu.

Poveo je Hajduk u 47. minuti, Livaja je zatresao mrežu istre na asistenciju Eleza.

Kada se činilo da će Hajduk do kraja osigurati trijumf i lagano meč privesti kraju stigao je šok.

U 52. minuti Erceg je poravnao na 1:1. Taj pogodak kao da je uzdrmao Bile.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nova dobra akcija Istre i Preokret. Igrala 64. minuta kada je Boultam pogodio za 2:2 na asistenciju Caseresa.

Hajduk je svim silama kremnuo po drugi pogodak, a to su uspjeli u 88. minuti kada je drugi put na utakmici pogodio maestralni Livaja i to se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice kojim će puno zadovoljniji biti gosti iz Pule u čijim je redovima u startnoj postavio bio Advan Kadušić povremeni bh. reprezentativac koji je odigrao cijeli susret.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Promijenite ime u športšport hr.
3 1
user1636137141
Meni ne predstavlja problem što se piše o ekipama i pojedinim sportistima iz susjednih zemalja ali... Još niti jedan put u Hrvatskoj nisam naišao na rezultate naših prvoligaša a kamo li komentara utakmica. Kad je reprezentacija u pitanju, ako je kakav kiks onda se nešto napiše a ukoliko je pozitivan rezultat, ni slova. Jasno je da u BiH žive i građani koji bi da pročitaju i nešto o sportu iz Hrvatske i Srbije ali i u tim državama žive ljudi koji bi nešto da pročitaju o sportu u BiH.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi