Hajduk kažnjen s četiri utakmice bez publike

Bilima stigla kazna

Hajduk kažnjen s četiri utakmice bez publike

Hrvatski prvoligaš Hajduk suočio se s kaznom zbog orgijanja navijača i katastrofalne organizacije derbija s Dinamom (0:0).

Na susretu odigranom proteklog vikenda evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike od strane domaćih navijača. Ubačeno je 13 baklji u teren, zbog čega je meč bio tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute, a od topovskog udara povrijeđen je i vatrogasac.

To, naravno, nije prošlo nekažnjeno, pa je disciplinski sudac Prve HNL kaznio Hajduk s četiri utakmice bez gledatelja na Poljudu.

"Disciplinski sudac Prve lige HNL Alen Klakočer donio je tu odluku koja stupa na snagu od danas", potvrdili su iz Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je zbog divljanja navijača i ranije plaćao ceh. Samo prošle sezone je zbog toga platio gotovo 250.000 KM.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi