Hajduk pao u Gabeli: Mulahusejnović i Odak potopili Splićane
Bh. premijerligaš iznenadio Hajduk i izborio prolaz u finale memorijala "Andrija Anković"

GOŠK u finalu protiv Sutjeske

Hajduk pao u Gabeli: Mulahusejnović i Odak potopili Splićane

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

U drugom polufinalnom meču na 28. memorijalu "Andrija Anković" u Gabeli snage su odmjerili GOŠK i Hajduk, a publika je mogla vidjeti mnogo kvalitetniji meč u odnosu na prvi u kojem je Sutjeska savladala Zrinjski sa minimalnih 1:0.

Na kraju se desilo pravo malo čudo s obzirom da je bh. premijerligaš slavio sa 2:1 i sutra u finalu ga očekuje duel sa Sutjeskom.

Hajduk je prvi zaprijetio i to preko Kožulja koji je prvoj minuti šutirao, ali Kozić dobro brani. U 13. minuti dobra akcija GOŠK-a, Vego loše ubacuje i dobra prilika odlazi u nepovrat.

Dvi minute kasnije opet prijete domaći, međutim Ramić sa desetak metara ne šutira najbolje glavom. Prijeti i Hajduk, Caktaš je probao iz daljine, ali lopta odlazi pored gola.

U 24. minuti opet prijeti agilni Cakktaš, no Kozić sjajno brani i spašava svoj tim. Minut kasnije dobra akcija GOŠK-a i nakon centaršuta sa desne strane Vego šutira, ali odbrana Hajduka u posljednji čas blokira.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena najbolja prilika za Hajduk. Kožulj sa pet metara iskosa šutira, Kozić opet brani i dobija aplauze navijača na stadionu Perica Pavlović.

Zaprijetio je do kraja prvog poluvremena i GOŠK, ali Ramić i Barić su zasmetali jedan drugom i propala je sjajna prilika, te se na pauzu otišlo pri početnih 0:0.

U prvih 15 minuta drugog poluvremena Hajduk je bio nešto aktivniji, zabilježili smo dvije-tri gužve pred golom GOŠK-a, no mreža Kozića se niej zatresla.

Nakon velika greške Rodina u 64. minuti Šego je izašao sam pred golmana Kozića, no mlako je šutirao i golman domaćih bez problema je zaustavio ovaj pokušaj. Minuta kasnije velika gužva pred golom Hajduka nakon centaršuta Mišića, međutim Splićani otklanjaju opasnost.

U 76. minuti kontra GOŠK-a i rezervista Mulahusejnović pogađa mrežu gostiju iz Splita za veliko slavlje svojih saigrača. Samo tri minute kasnije novi pogodak domaćih. Mišić je sjajno centrirao, golman Hajduka odbranio, a na odbijenu loptu dobro reagira Odak koji udvostručuje prednost domaćina.

Hajduk je do kraja uspio samo ublažiti poraz. U 89. minuti nakon loše procjene i velike greške Rodina Adam Gyurcso prelijepim lob udarcem postiže pogodaka za goste.

28. memorijal "Andrija Anković" u Gabeli:

NK GOŠK - HNK Hajduk Split 2:1 (0:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK: Kozić, Čolić, Mišić, Rodin, Hasanhodžić, Raguž, Zolj, Barić, Vego, Anković, Ramić.

HNK Hajduk: Stipica, Šego, Kožulj, Caktas, Jurić, Bradarić, Bašić, Ismajli, Gkentsoglou, Teklić, Kovačević.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi