Hajduk prodao napadača, odšteta preko milion eura

Kamerunac odlazi u Kinu

Hajduk prodao napadača, odšteta preko milion eura

U nastavku sezone Hajdukov dres neće nositi Franck Ohandza. Fudbaler koji je proteklih mjeseci slovio za jednog od najboljih fudbalera splitskog kluba odlazi sa Poljuda i karijeru nastavlja u Kini.

Ovu informaciju putem zvanične stranice je danas potvrdio i Hajduk, a nova destinacija u karijeri tamnoputog Kamerunca će biti kineski drugoligaš Shenzhen FC.

Hajduk će prema posljednjim informacijama za ovaj transfer dobiti oko 1,3 miliona eura, a otprilike toliko bi "Zolja", kako mu tepaju u Splitu, trebao zarađivati u Shenzhenu.

"Franck, hvala ti na svemu što si pružio u Hajdukovom dresu i želimo ti puno sreće u nastavku karijere", stoji u zvaničnom saopštenju na klupskoj stranici.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U bijelom dresu Ohandza je upisao ukupno 3.504 minute i pritom postigao 26 pogodaka i dodao 14 asistencija. U prosjeku je zabijao svakih 135 minuta.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi