Loše vijesti za Hajduk, odlazi ponajbolji igrač?

Ohandza dobio bogatu ponudu

Loše vijesti za Hajduk, odlazi ponajbolji igrač?

E. Čaušević

Prelazni rok za Hajduk čini se još uvijek nije gotov jer bi u samom finišu mogli ostati bez jednog od najboljih igrača, Francka Ohandze.

Ovaj 26-godišnji napadač već nekoliko sezona igra za splitsku ekipu za koju je do sada odigrao 68 utakmica i postigao je 26 golova. Ipak, čini se da bi u narednim danima Kamerunac mogao promijeniti ekipu.

Prema pisanju tamošnjih medija na adresu Hajduka stigla je ponuda iz Kine za Ohandzu u vrijednosti oko 1,5 miliona eura. No, ono što bi moglo "natjerati" Ohandzu da promijeni klub jeste što će njegova plata u tom slučaju biti osam puta veća.

Ohandza prema sadašnjem ugovoru na Poljudu zarađuje 12 hiljada eura mjesečno, a u slučaju da karijeru nastavi u dalekoj Kini mjesečno će inkasirati čak 100.000 eura. Prelazni rok u Kini završava se 28. februara.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi