Hajduk u velikom naletu: Profa Jakir na krcatom Poljudu položio oružje

Jedan gol odlučio meč

Hajduk u velikom naletu: Profa Jakir na krcatom Poljudu položio oružje

Eldar Ganibegović

U drugom kolu HNL Hajduk je na svom terenu pred krcatim tribinama Poljuda savladao Rijeku s 1:0 i ostao na maksimalnom učinku.

Nakon što je slavio na Maksimiru protiv Dinama u prvom kolu (1:2) Hajduk je večeras igrao drugi derbi i upisao drugu pobjedu, a na kraju je bilo 1:0 za Splićane pred krcatim Poljudom.

Zanimljivo da je danas umjesto Leke na klupi Hajduka sjedio njegov pomoćnik i bh. stručnjak Adnan Čustović, dok je Rijeku vodio drugi bh. trener, Sergej Jakirović.

Već u drugoj minuti je Rijeka mogla povesti. Toni Fruk je s 20-ak metara potegnuo prema golu Hajduka i pogodio nekoga od igrača Hajduka pa se lopta odbila u stativu.

Igrala se 25. minuta kada je Hajduk imao prvu pravu šansu. Prvo je pucao Livaja, a obranio Labrović. Nakon toga je na odbijenu loptu natrčao Melnjak, ali njegov pokušaj završio je u bloku.

Oglasi

Livaja je čudesnim potezom u 38. minuti proigrao Rokasa Pukštasa u kaznenom prostoru Rijeke, ali udarac mladog Amerikanca obranio Labrović.

U drugoj minuti nadoknade prvog dijela Ferro ubacuje loptu u 16 metara Rijeke, no tamo se najbolje ne snalazi Livaja i šutira iz voleja pored gola.

Trenutak odluke dogodio se u 50. minuti. Nakon što je neko od igrača Hajduka glavom pogodio prečku nakon ubačaja, a onda i Labrović obranio sjajan udarac Moufija s ruba kaznenog prostora, stigla je nova lopta pred gol Rijeke, a nju je tamo dočekao Rokas Pukštas i savladao Labrovića.

Bila je ovo posljednja utakmica drugog kola. Hajduk je na vrhu sa šest bodova koliko ima još samo Osijek, dok je Rijeka četvrta s tri.

U trećem kolu Rijeka će dočekati Istru, dok je odgođen meč Osijeka i Hajduka.

HNL, 2. kolo:

Hajduk - Rijeka 1:0 (Pukštas 50')

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNK Hajduk: Lučić, Moufi, Šarlija, Ferro, Melnjak, Sahiti, Pukštas, Krovinović, Odjidja-Ofoe, Mlakar, Livaja.

NK Rijeka: Labrović, Galešić, Mitrović, Dilaver, Fruk, Hodža, Banda, Grgić, Janković, Cabraja, Obregon.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HBSC
Gdje je sada onaj Pero 88 ili kako se vec zove. E Pero jadan ziv ne bio mani se Reke kluba bez tradicije i navijaca
0 1
pero98
Jakire ovaj poraz ide tebi na dušu. Obregon ti igra nikako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi