Torcida je još jednom pokazala šta im znači Hajduk

Slavljenička atmosfera u Splitu

Torcida je još jednom pokazala šta im znači Hajduk

H. Zilić

Slavljenička atmosfera večeras je bila u Dalmaciji. U Splitu su navijači Hajduka obilježili 112. rođendan svog kluba.

Hajduk je osnovan 13. februara 1911. godine., a upravo večeras u 19 sati i 11 minuta na stadionu Poljud priređena je velika bakljada.

Simbolično je paljenje baklji počelo u 19:11, a kao što smo i navikli, navijači Hajduka su i ovaj put put bili u punom elementu.

Popularna Torcida je još jednom pokazala odanost i ljubav prema svom klubu koji skoro dvije decenije ne zna za titulu prvaka Hrvatske pored dominacije Dinama.

Pored bakljade, navijač i Hajduka su i pjesmom proslavili rođendan voljenog kluba.

Hajduk je i u bivšoj Jugoslaviji bio je jedan od najpopularnijih i najboljih klubova.

Oglasi

Od nezavisnosti Hrvastke drže i najveće dostignuće hrvatskih klubova jer su 1995. godine igrali četvrtinu finala Lige prvaka gdje su elimininsani od slavnog Ajaxa.

Splitski klub u vitrinama ima šest titula prvaka Hrvatske, ali posljednju sada već daleke 2005. godine. Pored toga imaju i sedam titula osvajača Kupa Hrvatske gdje brane titulu od prošle godine.

U bivšoj Jugoslaviji Hajduk je bio sedam puta prvak, a devet puta je osvajao Kup Marašala Tita.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je 1984. godine i igrao polufinale tadašnjeg Kupa UEFA.

Bez bozira na rezultate posljednjih sezona, ljubav i odanost prema klubu nije nikada dolazila u pitanje i upravo se navijači splitskog ponosa smatraju za jedne od najboljih u regiji i šire.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fejker
Kakav crni ajduk zrinja stariji od njeg ?????
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi