Osveta se servira hladna - Hajduk ponizio Varaždin
Split: Utakmica HNK Hajduk - NK Varaždin u četvrtfinalu Kupa (Foto: Ivana Ivanović/Pixsell))

Bili u polufinalu Kupa

Osveta se servira hladna - Hajduk ponizio Varaždin

Edmir Škorić

Hajduk je prije nekoliko dana u Varaždinu odigrao 1:1 u prvenstvu Hrvastke, a danas je ugostio istog rivala u četvrtfinalu Kupa i bez problema izborio plasman u samu završnicu. Slavio je s visokih 5:0.

hajduk je protekle dvije godine osvojio Kup. U 2024. velika je želja titula na koju se čeka skoro 20 godina, ali i odbrana najmasovnijeg takmičenja u državi.

Splićani su bez problema došli do polufinala. Na Poljudu su u meču četvrtfinala razbili Varaždince sa 5:0 i tako im se usput osvetili za nedavni ligaški remi koji je Bile udaljio od titule.

Imao je Varaždin dobre šanse na Poljudu i mogao da povede, no u završnici prvog dijela Hajduk zabija dva brza gola preko Dialla i Krovinovića, pa je domaćin s 2:0 otišao na odmor.

U nastavku golijada domaće ekipe, a redom su zabijali Kleinheisler, Elez i Livaja koji je u 72. minuti bio precizan s bijele tačke.

Prije Hajduka polufinale je izborio i tim Lokomotive koji je s 1:0 slavio nad Osijekom, dok se u preostalim parovima četvrtfinala sastaju Dinamo i Gorica, te Rudeš i Rijeka koji će sutra odraditi svoje duele.

Oglasi

Hajduk u subotu dočekuje Istru iz Pule, potom gostuje Gorici u prvenstvu. Tim Mislava Karoglana trenutno je drugi s 49 bodova, iza vodeće Rijeke (50), dok je treći Dinamo s 47 bodova, ali i utakmicom manje od rivala s kojima se bori za titulu.

Hajduk je dugo vremena bio u vodstvu, no potom je Rijeka zasjela na tron, a s nekoliko dobrih partija u zadnje vrijeme u borbu se uključio i uvjerljivo najtrofejniji hrvatski klub GNK Dinamo.

Hajduk - Varaždin 5:0

Hajduk: Lučić - Mikanović, Šarlija, Uremović, Diallo, Sigur, Krovinović, Kalik, Dajaku, Brekalo, Livaja

Varaždin: Zelenika - Jelenić, Ba, Lusavec, Mitrovski, Vukčević, Boršić, Postonjski, Šego, Drožđek, Belcar

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi