Splićani smatrali da su lopte za utakmicu bile slabo napuhane, stigao ekspresan odgovor iz Varaždina
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hajduk napravio kiks u borbi za naslov prvaka

Splićani smatrali da su lopte za utakmicu bile slabo napuhane, stigao ekspresan odgovor iz Varaždina

H. Zilić

U 24. kolu HNL-a ekipa Hajduka napravila je još jedan korak unazad u borbi za naslov prvaka. Remizirali su u gostima kod ekipe Varaždina rezultatom 1:1.

Gosti su imali igrača više od 52. minute kada je Dabro dobio drugi žuti karton i isključenje. Hajduk je stigao do izjednačenja, ali do trijumfa nisu mogli.

Istina, poveo je Hajduk 1:2 u finišu utakmice, ali pogodak Livaje je poništen nakon VAR-a.

Po završetku utakmice u Varaždinu iz gostujuće ekipe su imali zanimljivu primjedbu.

Naime, predstavnik gostiju iz Splita imao je prigovor da lopte za današnju utakmicu nisu dovoljno napuhane, a vrlo brzo je stigao odgovor iz NK Varaždin.

Klub iz Varaždina je obavjestio javnost da je izvršena provjera lopti i da je sve bilo u najboljem redu.

Oglasi

"Shodno prijavi predstavnika gostujuće momčadi, a vezano uz prigovor da lopte za današnju utakmicu nisu bile dovoljno napumpane - ovim putem želimo obavijestiti nogometnu javnost da smo promptno pokrenuli internu kontrolu lopti nakon odigrane utakmice i zaprimljene prijave.

Navedenim je utvrđeno da su sve lopte bile adekvatno napumpane prema PNI", stoji u saopštenju NK Varaždin.

[OBAVIJEST ZA JAVNOST] Shodno prijavi predstavnika gostujuće momčadi, a vezano uz prigovor da lopte za današnju utakmicu...

Posted by NK Varaždin on Saturday, February 24, 2024

Hajduk je na drugom mjestu i ima 49 osvojenih bodova, dok je Rijeka lider sa 50, ali i utakmicom manje. Dinamo ima 44 i dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sutra veliki derbi u Zagrebu igraju Dinamo i Rijeka i biće veoma uzbudljivo. Treba istaći da već u utorak Hajduk i Varaždin igraju u okviru Kupa Hrvatske.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
Rdjavu kurcu i dlake smetaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti