Ne smiruje se skandal u Hrvatskoj, procurio novi snimak iz VAR sobe: "Fran, pa je*ote, odi u ku*ac"

S meča Varaždina i Hajduka

Ne smiruje se skandal u Hrvatskoj, procurio novi snimak iz VAR sobe: "Fran, pa je*ote, odi u ku*ac"

E. Čaušević

Dosta prašine diglo se nakon utakmice Varaždina i Hajduka koja se igrala proteklog vikenda i završena je rezultatom 1:1. U Hajduku su ljuti što im je poništen gol u samom finišu i smatraju da su oštećeni, a sada su procurila i dva audiosnimka iz VAR sobe što se tiče ove situacije.

Hajduk je u Varaždinu osvojio samo bod iako se činilo da će u finišu doći do pobjede kada je Marko Livaja zabio pogodak za vodstvo gostiju od 2:1, no nakon signala iz VAR sobe glavni sudija Fran Jović je taj gol poništio.

Pogodak je poništen zbog navodnog s ofsajda čime se u Hajduku u opšte ne slažu i smatraju da su ih sudije žestoko oštetile u ovom duelu svojim odlukama.

Ofsajd je dosuđen Filipu Uremoviću, a pojavio se i audiosnimak komunikacije glavnog sudije Jovića i kolega iz VAR sobe Ante Čuljka i Ante Marića

"Daj mi 'jedinicu' da vidim je li drugom stoperu noga drugdje. Obrambeni onaj tamo. Nemaš ništa?" rekao je Čuljak, a zatim dobio odgovor. "Ne vidimo tu ništa". Potom je Čuljak tražio drugi ugao i da se taj sporni detalj zumira, te je javio glavnom sudiji da poništi gol i da je to ofsajd. Tu komunikaciju možete poslušati na OVOM LINKU.

Oglasi

Iako mnogima nije jasno kako je Čuljak vidio da je to ofsajd jer su uvjereni da je sve bilo regularno tu se skandal nije završio.

Naime, sada se pojavio i audiosnimak druge situacije, odnosno da gol Varaždina nije smio biti priznat jer je Marko Livaja prije toga navodno fauliran na sredini terena što su iz VAR sobe jasno govorili sudiji.

"Vuče ga, vuče ga. Fran, Fran, pa je*ote, odi u ku*ac. Vuče ga. Zoveš ga za ovo, moraš ga zvati", govorio je jedan od sudija koji je i Čuljku skrenuo pažnju da pozove Jovića da pogleda snimak što se može čuti na OVOM SNIMKU.

"Odite svi u ku*ac svi zajedno", glasno je uzviknuo nakon što je Hajduk primio gol. Čuljak je pitao šta je bilo sporno, te se Jović ubacio i rekao da je vidio obostrano povlačenje i zaključeno je da se situacija ne treba gledati i da je donesena dobra odluka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tu komunikaciju iz VAR sobe možete POGLEDATI OVDJE.

Inače, kiks Hajduka iskoristio je najbolje Dinamo koji sada ima samo dva boda i utakmicu manje u odnosu na ljutog rivala, te tri boda i meč manje u odnosu na lidera Rijeku koju su Modri pobijedili u nedjelju na Maksimiru.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Ofsajd čist,snimak izrezan i fali ga pola,Hajduk kmeči kao inače,možda je do lopti...neozbiljnost curenja snimka je na sudackoj organizaciji,sramota
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi