Hajduku 60, Interu 5 hiljada kuna kazne
Foto: Cropix

HNS kaznio klubove

Hajduku 60, Interu 5 hiljada kuna kazne

Edmir Škorić

Splitski Hajduk je kažnjen sa 60 hiljada kuna (15.000 KM) zbog transparenta "White Boys" na utakmici protiv Cibalije, te rasističkog vrijeđanja Carlosa, igrača varaždinskog Varteksa. Minimalnu kaznu (5.000 kuna) dobio je i Inter iz Zaprešića.

Krešimir Vlajčević, HNS-ov disciplinski sudija, donio je odluku na osnovu dvije prijave, a potom kaznio klub s "Poljuda" sa 60 hiljada kuna, što je oko 15 hiljada KM.

Naime, Hajdukovi vjerni navijači, popularna "Torcida", postavili su na tribinu transparent "White Boys", ili u prevodu "Bijeli dečki" na utakmici sa Cibalijom, a druga prijava je zbog rasističkog vrijeđanja Vartekstovog igrača Carlosa. Dakle, po 30 hiljada kuna splitski klub mora platiti ova dva događaja.

Tek pet hiljada kuna kazne stiglo je na adresu Intera iz Zaprešića, kada je zaštitar suzavcem napao Torcidu, tada je stradao i naš reprezentativac Senijad Ibričić, ali i Hrvoje Vejić. Ova kazna je minimalna, obzirom da krivnja oko propusta pada na leđa zaštitarskoj službi, a ne klubu iz Zaprešića.

Glasnogovornik "bilih", Davor Pavić, je dodao kako će se klub o kazni izjasniti na sutrašnjoj press konferenciji.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.