Hajradinović strijelac u pobjedi protiv Rijeke

Važna pobjeda Osijeka

Hajradinović strijelac u pobjedi protiv Rijeke

Osijek i Rijeka sastali su se danas na Gradskom vrtu u okviru 22. kola Hrvatske nogometne lige (HNL).

Osječani su protiv aktuelnog hrvatskog šampiona slavili rezultatom 2:0, a na ovom gostovanju Rijeci je znatno planove pokvario Dario Župarić koji je na otvaranju utakmice dobio crveni karton.

Igrača više na terenu domaći su znali iskoristiti, a do prvog pogotka dolaze u 49. minuti kada Grgić snažnim udarcem uz pomoć Sluge i Zute pogađa za vodstvo od 1:0.

Ubrzo nakon toga, tačnije u 55. minuti, Osijek udvostručuje prednost. Nakon što je sudac Strukan pokazao na bijelu tačku, odgovornost je preuzeo bh.fudbaler Haris Hajradinović i pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Do kraja utakmice gosti su uspjeli smanjiti prednost Osijeka i postići počasni pogodak, a djelo je to novajlije Pavičića.

Hajradinović je odigrao kompletan meč za Osijek, a minute su također, ali na drugoj strani, upisali Grahovac i Kvržić. Grahovcu je ovo ujedno bio debi za Rijeku i na terenu se zadržao do 73. minute, dok je Kvržić iz igre izašao na otvaranju drugog dijela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi