Hajradinovićev fair-play potez razljutio trenera Osijeka
Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine inače slovi za jednog od najboljih igrača u redovima Osijeka. Ove sezone je postigao četiri pogotka i upisao isto toliko asistencija.

Teško će napraviti nešto slično

Hajradinovićev fair-play potez razljutio trenera Osijeka

Potez bh. nogometaša Harisa Hajradinovića obilježio je prijateljsku utakmicu koju su odigrali Osijek i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Hajradinovićev tim je protiv bh. premijerligaša slavio s uvjerljivih 3:0, ali na kraju se više pričalo o detalju iz 63. minute nego o samoj utakmici. Sudac je dosudio diskutabilan jedanaesterac za Osijek, odgovornost je preuzeo upravo Hajradinović, međutim umjesto da matira golmana odlučio mu je lagano dodati loptu, želeći tako pokazati da je sudac pogriješio.

Njegov fair-play potez se i nije baš svidio treneru Zoranu Zekiću.

"Ne odobravam takav potez. On nije sam smio donijeti takvu odluku, ali neću o tome javno razglabati. No, porazgovarat ću s njim o tim stvarima. Ako nije želio pucati, trebao je kazneni udarac prepustiti nekom drugom. Uostalom, kasnije su trebala biti dosuđena još dva kaznena udarca za nas, ali nisu. Nije na Hajradinoviću da sudi utakmice, nego da ih igra", smatra Zekić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajradinović inače slovi za jednog od najboljih igrača u redovima Osijeka. Ove sezone je na deset ligaških utakmica postigao četiri pogotka i upisao isto toliko asistencija.

Top Komentari

19211921
ovaj decko bi mogao biti dobar u buducnosti
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi