Trener Osijeka o Ćavaru: Da ga gurnem u vatru? Pa ni imena mu se ne mogu sjetiti

Mladi bh. reprezentativac će još pričekati na debi

Trener Osijeka o Ćavaru: Da ga gurnem u vatru? Pa ni imena mu se ne mogu sjetiti

Rijeka i Osijek će sutra odigrati derbi 7. kola 1. HNL, a biće to i duel dva sjajna stratega Matjaža Keka i Zoran Zekića.

Trener Osijeka Zoran Zekić je na press konferenciji pred susret na Rujevici jasno dao do znanja da poštuje Rijeku, ali je iskoristio priliku i da ukaže na činjenicu da je njegov tim pretrpio dosta promjene u proteklom periodu.

Upravo tada se dotakao Marijana Ćavara, mladog reprezentativca naše zemlje, koji je nedavno stigao u Osijek na posudbu iz Eintracht Frankfurta.

"Rijelu ne doživljavam slabijom nego prije. Istina je, izgubili su dosta važnih igrača, ali oni koje imaju su već neko vrijeme zajedno i to je njihova snaga. Mi smo, ipak, dosta toga mijenjali, pa smatram kako će baš ova utakmica otkriti koliko zapravo vrijedimo. Kako da Ćavara već sad gurnem u vatru kad mu se ni imena nisam mogao sjetiti na treningu jer je bio na reprezentativnoj akciji. Zato ću se držati provjerenih snaga. Utakmica sa Rijekom nije poligon na kojem se može eksperimentisati. Imamo određenu standardnost i nje ću se držati na Rujevici", istakao je Zekić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Derbi na Rujevici je na rasporedu sutra sa početkom u 19:00 sati. Podsjetimo, za Rijeku nastupa i bh. fudbaler Srđan Grahovac, dok je član Osijeka i Haris Hajradinović.

Top Komentari

Keno
Ovaj mali ce uskoro u mnogo bolji klub, odlican igrac
13 0
Zlatan salavarda
Haha. Ovi "novinarcici" iz sport sport ba.tj.placenici tkz.menadera Husarica nikako da se oslobode kompleksa Cavar. Opustite se. Vas Husara radi transfere po bosanskim carsijama nemoze on u EU. A mali je, slazem se sa Kenom ekstra talentiran. I to je vec pokazao evo i u zadnje 2 utakmice nase repke U21. Opusti se "profa" sa kypljenom diplomom i drzi se Goska i Tuzla Sityja.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi