Hajrović ponovo briljirao u dresu Dinama
Foto: GNK Dinamo

Modri ubjedljivo slavili

Hajrović ponovo briljirao u dresu Dinama

Nogometaši Dinama danas su se pred domaćom publikom na Maksimiru iskupili navijačima za blijedu prošlosedmičnu partiju protiv Rudeša.

Zagrebački klub je u okviru 2. kola HNL-a ugostio Istru 1961, a ulogu favorita Modri su protiv Puljana na kraju opravdali i slavili rezultatom 2:0.

Domaći su vrlo rano otključali gol Istre. Do prednosti Dinamo je stigao nakon 12 minuta igre, kada je Gavranović iskoristio ubačaj Hajrovića iz slobodnog udarca i glavom matirao golmana gostiju za 1:0.

Pred sami kraj poluvremena Modri su povećali svoje vodstvo. Ovoga puta u strijelce se upisao Leovac, da bi već u drugoj minuti nastavka Dinamo trećim pogotokom riješio i definitivno pitanje pobjednika. Strijelac je bio Gavranović, a asistent ponovo Hajrović.

Hajrović se na terenu zadržao do 65. minute. Od bh. nogometaša još je priliku dobio Menalo, zaigravši u samom finišu, dok Gojak i Hodžić nisu nastupili.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 3. kolo:

Dinamo - Istra 3:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi