Hajrović postaje Turčin, u Galati neće imati status stranca?

Transfer blizu realizacije

Hajrović postaje Turčin, u Galati neće imati status stranca?

Bh. reprezentativac Izet Hajrović nije trenirao sa ekipom Grasshoppersa tokom prvog treninga u 2014. godini, a neki od švicarskih medija nagađaju kako je i suspendovan od strane trenera Michaela Skibbea jer želi otići u Galatasaray. 

Poznato je da je turski gigant već odavno zainteresovan zan usluge našeg Zmaja, a Skakavci zahtijevaju minimalno 5 miliona franaka na ime obeštećenja za Hajrovića. 

"Bilo je kontakata između klubova, ali u proteklim danima ja puno toga nisam saznao", kaže Hajrović. 

Zbog problema sa leđima u proteklih nekoliko dana bh. reprezentativac je odrađivao individualne treninge, a hoće li nastavak švicarskog prvenstva dočekati u dresu Grasshoppersa još uvijek je nepoznato. 

"To je jedno teško pitanje. Mnogi ljusi su svjesni i znaju da želi napraviti iskorak i otići u inostranstvo, prije ili kasnije. Trenutno sam još uvijek fudbaler Grasshoppersa i ne razmišljam puno o odlasku", istakao je bh. reprezentativac.

Ipak, nakon interesovanje velikog kluba kakav je Galatasaray sigurno je da mu nije svejedno.

"Veoma atraktivan klub. Svi klubovi iz Istanbula imaju veliku tradiciju", priča Hajrović za Blick.ch.

Interesantna je još jedna stvar. Izet ima rodbine u Turskoj preko koje bi pored bh. i švicarskog pasoša mogao zatražiti i treći pasoš, pa bi u Galati nastupao kao domaći fudbaler i ne bi zauzimao mjesto jednog stranca. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Vjerujem da postoji mogućnost da dobijem turski pasoš", kaže Hajrović, a sportski direktor Grasshoppersa Milan Rapić potvrdio je da je transfer blizu realizacije. 

"Transfer je na dobrom putu da bude realizovan", kazao je Rapić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.