Hajrović Švicarcima: Slavili su me kao heroja

Novopečeni Zmaj

Hajrović Švicarcima: Slavili su me kao heroja

Jasno je da je Izet Hajrović golom za pobjedu u Žilini nad Slovačkom ušao u srca i onih najtvrdokornijih Bosanaca i Hercegovca koji su možda bili i ljuti na fudbalera sjajnog udarca, nakon što je zaigrao za Švicarsku u prijateljskom susretu sa Tunisom.

"Izet Hajrović nosio je na svojim grudima 'švicarski krst' u prijateljskoj utakmici prortiv Tunisa, ali sada, deset mjeseci kasnije ima velike šanse da se na Svjetsko prvenstvo u Brazil kvalifikuje sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine", uvodna je rečenica u tekst o fenomenalnom Izetu Hajroviću, jednog od najčitanijih švicarskih portala.

"Nakon što ga selektor Švicarske Ottmar Hitzfeld nije pozvao za kvalifikacione mečeve sa Kiprom, Izet se odlučio zaigrati za zemlju svojih roditelja. I tako nakon samo dvije kvalifikacione utakmice u dresu Bosne i Hercegovine, on je postao mali heroj nacije zahvaljujući golu iz snova, sa preko 25 metara, kojim je svom timu donio pobjedu i prvo mjesto u Grupi G", piše blick.ch.

Švicarci bez obzira što su i sami blizu plasmana na Mundijal u Brazil, očito ne mogu prežaliti što se Hajrović stariji, a brat Sead i ranije, odlučio igrati za Zmajeve.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Slavili su me kao heroja. Navijači su mi skandirali, saigrači čestitali, a nakon toga su me mnogi ljudi zvali telefonom", kaže Hajrović, te dodavši:

"Na ulicama je slavilo 100.000 ljudi, skandirali su moje ime", rekao je očito atmosferom oduševljeni Izet Hajrović, novi dragulj bh. fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.