Hajrović u drugom planu: Nema sukoba, nema povrede...
Foto: GNK Dinamo

Čeka svoju šansu

Hajrović u drugom planu: Nema sukoba, nema povrede...

Iako je ove zime u Dinamo stigao kao veliko pojačanje, bh. fudbaler Izet Hajrović zasad je tek u drugom planu trenera Marija Cvitanovića.

Pokazalo je to, uostalom, Dinamovo putovanje u Rijeku gdje je na Rujevici u nedjelju trebao biti odigran veliki derbi 23. kola Prve HNL. Sa Dinamom put Rijeke nije bio krenuo Izet Hajrović, a razlog za to nije povreda, niti je posrijedi neki sukob, jednostavno, Cvitanović je procijenio da Hajrović još nije dovoljno spreman da bude od pomoći.

"Hajrović? Ništa se nije dogodilo, nije među 18 igrača", rekao je trener Cvitanović, prenose Sportske novosti.

Cvitanovićeve zamisli ne bi trebale utjecati na Hajrovića. U klub je stigao zadnjih dana prijelaznog roka i sasvim sigurno mu je potrebno određeno vrijeme da se izbori za status prvotimca, no u ovom trenutku je veliko i zvučno pojačanje izvan popisa glavnih glumaca.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u Dinamo stigao kao slobodan igrač, nakon što je raskinuo ugovor sa njemačkim bundesligašem Werderom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi