Hajrović: Young Boys je odličan tim, ali želimo u Ligu prvaka

Bh. fudbaler iz Dinama poručuje

Hajrović: Young Boys je odličan tim, ali želimo u Ligu prvaka

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović na početku nove sezone igra sjajno u dresu zagrebačkog Dinama.

Na šest odigranih utakmica u HNL-u i kvalifikacijama za Ligu prvaka, Hajrović je postigao dva gola uz četiri asistencije i nada se da će istim tempom nastaviti i u dvomeču protiv Young Boysa.

Švicarski prvak je posljednja prepreka Dinamu za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka što je, prema Hajrovićevim riječima, želja broj jedan svih na Maksimiru.

"Young Boyse poznajem, odličan su tim i definitivno naš najbolji protivnik u ovim kvalifikacijama. Ali, želimo plasman u Ligu prvaka i to je naš cilj. Postoji svojevrsna razlika između Lige prvaka i Evropske lige. U prvoj su najbolje ekipe u Evropi, a u drugoj nešto malo slabiji klubovi. Mi želimo biti među elitom", rekao je Hajrović, te nastavio:

"Vjerujem u našu kvalitetu, koju trebamo pokazati na terenu. Trebamo biti pravi i dati sve od sebe. Nadam se da će utakmica biti dobra ne samo za nas, već i za navijače, a siguran sam da će atmosfera na stadionu biti super. Već sam igrao tamo mnogo puta".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Izet Hajrović je rođen u Švicarskoj gdje je dosta dugo nastupao za Grasshoppers. Mnogi se još uvijek sjećaju njegovog gola upravo protiv Young Boysa iz 2011. godine, a navijači Dinama se nadaju da nešto slično može ponoviti i večeras.

Meč Young Boysa i Dinama igra se s početkom u 21 sat.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi