Hajrović zamijenjen nakon 30 minuta, remi Galate i Plavaca
Foto: EPA.eu

Mancini odlučio zamijeniti Hajrovića nakon samo 30 minuta

Hajrović zamijenjen nakon 30 minuta, remi Galate i Plavaca

Galatasaray našeg Izeta Hajrovića večeras je na svom terenu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka ugostio londonski Chelsea. Susret je završen rezultatom 1:1. 

Nakon samo devet minuta igre gosti iz Londona došli su do vodstva. Mrežu Muslere zatresao je Torres nakon sjajne asistencije Azpilicuete. Samo pet minuta kasnije priliku je imao Willian, ali njegov udarac odlično brani Muslera. 

U 17. minuti susreta Izet Hajrović prijeti Čehu, ali njegov udarac odlazi preko gola Plavaca iz Londona. Deset minuta kasnije zaprijetio je Ramires, ali njegov udarac iz šesnaesterca odlazi preko gola ekipe iz Istanbula. 

U 31. minuti susreta, talijanski stručnjak na klupi Galatasaraya, Roberto Mancini odlučio je iz igre izvesti reprezentativca Bosne i Hercegovine, Izeta Hajrovića. Naš internacionalac nije se žalio na povredu. Do kraja prvog poluvremena utakmice u Istanbulu rezultat se nije mijenjao. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon 20 minuta igre u nastavku susreta proključao je Ali Sami Yen stadion. Domaćin je izjednačio preko Chedjoua nakon asistencije Wesleya Snijedera. Do kraja susreta rezultat na susretu u Istanbulu nije se mijenjao. 


Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.