Hajrović: Zna se šta se sluša u svlačionici Dinama
Izet Hajrović već neko vrijeme nije član bh. reprezentacije, no uskoro bi, nakon dobrih igara u Dinamu, mogao dobiti poziv

Bh. nogometaši optimisti pred revanš s Plzenom, ali i opušteni

Hajrović: Zna se šta se sluša u svlačionici Dinama

Edmir Škorić

U četvrtak navečer Dinamo na Maksimiru dočekuje Plzen i ima priliku da napravi historijski rezultat i plasira se u osminu finala Evropske lige.

Modri su sjajnim igrama jesenas izborili nokaut fazu, a u prvom susretu šesnaestine finala gostovali su Viktoriji Plzen i poraženi su s 2:1 iako su vodili 1:0.

Izet Hajrović bi trebao dobiti šansu protiv Plzena, a u nedjelju je zabio jako lijep gol za Dinamo protiv Slaven Belupa. Govorio je o tome za 24sata.hr.

"Sličan sam gol kao jučer zabio za reprezentaciju BiH Slovačkoj, ovaj je nedjeljni jedan od ljepših koje sam zabio u karijeri. Ali ne zanima me to, važno je da je ušla i da smo dobili utakmicu i napunili se samopouzdanjem", kazao je Hajrović.

Izet nije igrao u Češkoj...

"Ljepše je igrati i pomoći momčadi. Bio sam zadovoljan kako smo odigrali, nažalost pala nam je koncentracija, primili smo dva gola i izgubili, a sad želimo to ispraviti. Imamo dobre šanse, vidio sam po utakmici u Plzenu".

Hajrović je otkrio šta se sluša u svlačionici Modrih, a žao mu je zbog smrti Šabana Šaulića.

"U svlačionici se sluša Halid Bešlić, a baš sam se rastužio kad sam pročitao za Šabana Šaulića".

Naš reprezentativac Amer Gojak nada se prolasku dalje protiv Plzena, ali svjestan je da neće biti lako.

"Teško mi je prognozirati rezultat, bitno je samo da prođemo, nek' zabije i čistačica ako treba", rekao je bosanskohercegovački reprezentativac, prenose 24sata.

Bjelica pucao hvalospjeve na račun Hajrovića: Zamijenili smo ga radi Plzena

Dinamo je jučer upisao novu pobjedu u okviru 21. kola 1.HNL. Modri su slavili 3:0 protiv Slaven Belupa, te potvrdili dobru formu.

Gosti su se držali do 67. minute kada je Izet Hajrović postigao prelijep pogodaka i digao publiku na noge. Hajrović je pružio još jednu sjajnu partiju, a igru je napustio u 81. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Hajro je za nas tijekom jeseni bio iznimno važan, u prvoj utakmici proljeća protiv Rudeša je bio sjajan, o njegovim kvalitetama ne trebam previše pričati. Nadam se da neće osjećati nikakve probleme nakon utakmice sa Slavenom, zato smo ga i zamijenili kako ga ne bismo opteretili. Nadam se da će u četvrtak biti na raspolaganju", prokomentarisao je nastup Hajrovića trener Dinama Nenad Bjelica.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije