Hakan će 7. novembra igrati protiv Milana a navijači mu do tada neće zaboraviti večerašnju izjavu

Briljirao na debiju za Inter

Hakan će 7. novembra igrati protiv Milana a navijači mu do tada neće zaboraviti večerašnju izjavu

Endin Čaušević

Inter je večeras na svom terenu pobijedio Genou sa 4:0 u prvom kolu nove sezone italijanske Serije A.

Aktuelni prvak Italije oduševio je večeras svojom igrom protiv Genoe, te je zasluženo slavio. Iako su mnogi sumnjali da se Inter neće boriti za sami vrh jer su prodali nekoliko prvotimaca večeras su igrači ovog tima pokazali suprotno.

Inter je uspio dovesti nekoliko odličnih pojačanje, a prije svega večeras su se tu izdvojili Hakan Calhanoglu i Edin Džeko koji su postigli po jedan pogodak i upisali još po jednu asistenciju.

Calhanoglu je prethodnih sezona igrao u dresu gradskog rivala Milana, ali nakon što mu je istekao ugovor potpisao je za Inter.

Turski reprezentativac je dobio veliki aplauz večeras od navijača, a svojom igrom je opravdao epitet velikog pojačanja.

Nakon utakmice Calhanoglu je dao zanimljivu izjavu koja je naljutila navijače Milana. On je izjavio da je lako igrati u ekipi poput Intera kada imaš tako kvalitetne igrače, a mnogi su to shvatili kao omalovažavanje njegove bivše ekipe.

"Bio sam smiren pred utakmicu i znao sam da navijači očekuju da pokažem zašto sam tu. Vrijedno sam trenirao 45 dana i maksimalno sam spreman za sezonu. Počeli smo odlično sezonu i sretan sam zbog toga", rekao je Calhanoglu i nastavio.

"Hvala navijačima na ovakvoj dobrodošlici. Htio sam dati najbolje od sebe večeras i uspio sam u tome. Znam da i šef Inzaghi očekuje da postižem golove i učinit ću sve da to opravdam i da navijači budu sredni".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mi smo odlična grupa i lako je igrati sa igračima ovakve kvalitete. Zabavili smo se u ovoj utakmici, odigrali jako dobro i nadam se da ćemo nastaviti u istom tempu".

Milan i Inter će igrati veliki derbi na San Siru 7. novembra i sigurno je da Calhanoglu neće biti baš najljepše dočekan zbog svoje večerašnje izjave što su mu navijači bivšeg kluba već poručili na društvenim mrežama.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Hakan je velika igracina, samo neznalice to ne mogu da shvate. Logicno da je bio los u milanu sve dok se nije pojavio Pioli jer je igrao krilo, a lik nije krilo. Eh, hajd ti to objasni glupanima.
10 2
user1629056604
Koce sad u toj utakmici bit domacin ???
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije