Sin legendarnog napadača obukao dres Hrvatske, šansu čekaju Švicarska i Turska
Yakin sa sinom Diegom FOTO: Instagram

HNS radi sjajan posao sa mladim nogometašima

Sin legendarnog napadača obukao dres Hrvatske, šansu čekaju Švicarska i Turska

Samir Mlaćo

Legendarni Švicarac Hakan Yakin otkrio je da bi njegov sin Diego mogao zaigrati za reprezentaciju Hrvatske.

Tačnije, Diego je već debitovao za U-15 selekciju Hrvatske, a trenutno ima 14 godina.

Kako prenosi Blick.ch, Yakin mlađi je bio u kampu hrvatske reprezentacije, a zatim je i zaigrao na turniru u Vukovaru.

Pravo nastupa je stekao preko majke Tanje Micić, Hrvatice, a a Švicarci pišu da je HNS itekako zainteresiran da Diego ostane u ovoj reprezentaciji.

Odmah je postigao i prvi pogodak, a na kampu je igrao sa igračima koji nastupaju u Švicarskoj i Austriji. Radi se o kampovima HNS-a gdje dolazi veliki broj talentovanih nogometaša, koji kasniju dobijaju i pozive selektora.

Oglasi

"Ovo je velika prilika za njega, mogao se takmičiti na međunarodnom nivou. Njegova je momčad igrala dobro, s obzirom da su došli iz razlitičitih krajeva i nikada se prije nisu sreli. Uvijek sam mu dostupan za savjete, ali sve za sada dobro radi sam", istakao je Hakan.

Hakan ima i državljanstvo Turske, pa su u igri za Diega Turci, ali naravno i Švicarci.

Hrvati već sada žele napraviti veliki korak, no jasno je da će mladi nogometaši u budućnosti moći da odluči za koga će nastupiti.

Diego igra za mlađe uzraste Grasshoppera i dobro mu ide, a na turniru u Hrvatskoj sa svojom ekipom je osvojio treće mjesto.

Hakan je nakon igračke karijere ostao u nogometu kao trener, a vodio je Istanbulspor, Schaffhausen, bio i pomoćni trener Grasshopppersa.

Igračku karijeru je završio 2013. godine, a za reprezentaciju Švicarske upisao je 87 nastupa uz 20 pogodaka.

Posebno ga pamtimo po igrama u Baselu, te Parisu, Stuttgartu u Galatasarayu. U Švicarskoj se i završio karijeru i to u dresu Bellinzone.

Kao igrač je osvojio sedam trofeja, četiri u prvenstvu Švicarske, dva u Kupu Švicarske, te jedan u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti