Van Basten preporučio Ten Hagu da kupi Vahinu "žrtvu"

Ziyech bi mogao u Manchester

Van Basten preporučio Ten Hagu da kupi Vahinu "žrtvu"

E. Škorić

Sjajni nizozemski stručnjak Erik ten Hag vodit će Manchester United u narednom periodu.

Bivši trener Ajaxa dobio je priliku umjesto Ralfa Rangnicka i on se već sprema za posao koji ga čeka na Old Traffordu.

Ono što je izvjesno, bit će mnogo promjena u igračkom kadru, a očekuju se i neka nova lica u Manchesteru. Legendarni Nizozemac Marco van Basten Ten Hagu preporučuje Hakima Ziyecha, igrača Chelseaja.

"Ono što mi pada na pamet je da bi Ziyech, koji već igra u Engleskoj, mogao da bude vrlo dobar u Manchester Unitedu kod Ten Haga", rekao je Van Basten.

Ziyech je igrao za Ajax kod Ten Haga prije nego je prešao u Chelsea, za koji je na 81 utakmici postigao 14 golova uz 10 asistencija, dok je prethodno u Ajaxu na 165 mečeva postigao 49 golova uz čak 81 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ziyech je jedna od "žrtava" selektora Maroka Vahida Halilhodžića, pošto ga je ranije izbacio iz nacionalnog tima zbog nediscipline.

Međutim, na Vahi je veliki pritisak zbog toga i vjeruje se da će u narednom periodu promijeniti odluku, te da će Ziyech putovati na Svjetsko prvenstvo u Katar sa reprezentacijom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi