Žestoki napadi na Ziyecha, ali i sam bi trebao da shvati šta je uradio, gdje se i sa kim slikao

Te stvari su nedopustive

Žestoki napadi na Ziyecha, ali i sam bi trebao da shvati šta je uradio, gdje se i sa kim slikao

E. Škorić

U Moskvi je organizovana egzibicijska utakmica između domaćeg Spartaka i ekipe njegovih navijača. Neočekivani gost na tribinama bio je Hakim Ziyech, igrač Chelseaja. Njegov ispad izazvao je bijes među nogometnim navijačima.

Od prošle godine, nakon ruske invazije na Ukrajinu, klubovi i reprezentacija agresora isključeni su iz evropskih i svjetskih takmičenja.

Osim toga, stranim nogometašima FIFA je dala rupu u zakonu da suspenduju ugovore s domaćim klubovima i nađu novog poslodavca, što je prije dvije sedmice potvrdila i međunarodna organizacija.

Unatoč tome, postoje igrači koji se bez oklijevanja pojavljuju u Rusiji. Hakim Ziyech iz Chelseaja je takav igrač. Prošlog ponedjeljka, egzibicijska utakmica između Spartaka iz Moskve i ekipe sastavljene od njegovih navijača održana je u ruskoj prijestolnici na Otkrytiye Ariena . Jedan od neočekivanih gostiju bio je marokanski reprezentativac.

Ziyech je došao da posjeti svog prijatelja Quincjya Promesa, izuzetno kontroverznu osobu. Nizozemski nogometaš optužen je zbog šverca kokaina i vođenja kriminalne grupe. No, Ziyech je bez problema pozirao s njim za zajedničke fotografije s prigodnim dresom.

Oglasi

Nastup nogometaša Chelseaja u Rusiji i uz Promesa izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama.

"Jedno je što si glupi proleter koji sve radi za novac, ali to je i kolaboracija s neprijateljem”, napisao je na Twitteru nizozemski novinar Sander Schimmelpenninck.

Urednik jednog od najvećih nizozemskih listova "De Volkskrant" također je predložio da Ziyechu treba zabraniti nizozemske stadione zbog puta u Moskvu, poput njegovog kolege Quincyja Promesa.

Potonji je prije dvije godine iz amsterdamskog Ajaxa otišao u Spartak i kako ističe ima "rusko srce". Štoviše, traži rusko državljanstvo, a sve u vezi s optužbama nizozemskog pravosuđa , jer bi ga to najvjerojatnije spasilo od hapšenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Krilni napadač nedavno je optužen za šverc ukupno 1363 kilograma kokaina. Promes je 2020. optužen i za pokušaj ubistva i definitivno nije osoba pored koje bi trebao biti Ziyech.

Vrijedi napomenuti da Marokanac u Chelseaju dijeli svlačionicu s ukrajinskim reprezentativcem Mykhailom Mudrykom. Ovaj definitivno nije zadovoljan Ziyechovim putovanjem u zemlju koja je napala Ukrajinu. Dva igrača možda uskoro neće dijeliti svlačionicu, pošto se priča da Ziyech ovog ljeta napušta Chelsea.

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
nije ubio al ubicama tapse,**** mamicu svoju muslimansku ,prevarantsku,pickastu,ko kadirov,smece od ljudi , mi budale gledamo kako ruse ,gradove,a on ko nezna ,jos jednom ,mamu ti ****m,smradu, i vama koji ga podrzavate,
0 0
jassony
Izvrsila je i srbija & c.g. agresiju i genocid na BiH pa svakodnevno ko portal objavljujte vise o njima i njihovim "sportistima" nego o domacim, nasi igraci tamo idu i igraju, njihovi se ovdje udomacili pa to ne spominjete u tom kontekstu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti