Niko gol Mbappea protiv Argentine nije proslavio kao Achraf Hakimi

Veliko prijateljstvo

Niko gol Mbappea protiv Argentine nije proslavio kao Achraf Hakimi

Esmer Oštraković

Francuska sinoć nije uspjela da ostvari pobjedu i tako odbrani titulu prvaka svijeta, iako su bili jako blizu toga.

Dva puta su se uspjeli vraćati u utakmicu, ali na kraju nisu imali sreće da ostvare pobjedu u raspucavanju jedanaesteraca.

Mbappe je Francuze čuvao u životu, ali falilo mu je još raspoloženih saigrača, posebno u prvom poluvremenu.

Imali su Argentinci nakon tog prvog poluvremena prednost od dva gola razlike, ali je to Mbappe u drugom poluvremenu uspio vratiti na početak.

Postigao je dva gola u samo dvije minute, te je tako šokirao Argentince i utakmicu odve u produžetke, a tamo je ponovo morao spašavati stvari.

Messi je postigao gol za novo vodstvo Argentine i činilo se tada da Francuzi nemaju snage za još jedan povratak.

Oglasi

Snage je imao Mbappe koji je prvo izborio penal, a zatim ga hladnokrvno pretvorio u pogodak i tako donio nadu svojoj reprezentaciji.

Imali su pravi zicer Francuzi u 124. minuti, ali je tada Martinez spasio Argentinu, koja je kasnije postala prvak svijeta.

Ipak, zanimljiva situacija desila se kada je Mbappe postigao gol za 2:2. Tada su navijači Francuske krenuli slaviti, a slavili su i još neki navijači.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na tribinama je bio možda i najbolji prijatelj Mbappea, Achraf Hakimi, koji je proslavio pogodag svog kolege iz PSG-a.

Snimak proslave možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti