Zvijezda PSG-a pretrpjela užasan start, Lens od 19. minute s igračem manje

Parižani su brzo poveli

Zvijezda PSG-a pretrpjela užasan start, Lens od 19. minute s igračem manje

E. Škorić

PSG i Lens igraju derbi 31. kola francuske Ligue 1, a obilježen je užasnim startom u 19. minuti.

PSG ima šest bodova više u odnosu na Lens i ima priliku da već večeras u 31. kolu na nek inačin riješi pitanje titule.

Lens želi barem bod, a više od toga ni ne može da očekuje nakon što je Abdul Samed u 19. minuti dobio direktan crveni karton.

Veznjak Lensa bio je jako neoprezan, pa je užasno startao nad Achrafa Hakimija, kojem se neko vrijeme ukazivala pomoć, da bi potom Marokanac nastavio meč.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1647319488453398528[/twitter]

Oglasi

Njemu je Abdul Samed otvorenim đonom išao na članak i mogao je da izazove mnogo težu povredu nogometašu domaćih, ali srećom to se nije dogodilo.

S igračem više, PSG sada ima mnogo veće šanse, a bilo je samo pitanje kada će Messi, Mbappe ili neko treći zatresti mrežu drugoplasiranog Lensa.

Uspio je to sjajni Mbappe, koji je pogodio u 33. minuti i on je tako postao najbolji strijelac u historiji slavnog kluba iz Pariza u Ligi 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naravno, čuda su moguća, ali i sam bod bi bio ravan čudu gostima iz Lensa, koji će svim silama pokušati da se što duže odbrane od navale domaćih nogometaša.

Prije ove, danas je odigrana i utakmica Rennesa i Reimsa, a domaćin  je slavio sa uvjerljivih 3:0 golovima Dokua (2) i Theatea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi