Šabanović na posudbi, čeka ga veoma težak izazov
Šabanović iz perioda dok je nosio dres FK Sarajevo

Prilika za veću minutažu u Francuskoj

Šabanović na posudbi, čeka ga veoma težak izazov

Samir Mlaćo

Nekadašnji član FK Sarajevo Halid Šabanović kreće u nove izazove.

Naime, Šabanović je sa Koševa otišao u Angers, no nije se naigrao. Dočekao ga je težak izazov, odigrao je tek dva meča ove sezone u Kupu, te dva za B tim Angersa. Taj tim se takmiči u četvrtom rangu, a sada će Šabanović u redove francuskog drugoligaša Valenciennesa.

Radi se o posudbi, što su klubovi i potvrdili, te svakako prilika za bivšeg člana Sarajeva da dobije minutažu u ozbiljnijem takmičenju.

Šabanović je u Angers došao sa Koševa 2022. godine, a transfer je iznosio 300.000 eura.

📸👀 #BienvenueHalid 🔴⚪️

Posted by VAFC - Valenciennes Football Club on Tuesday, January 30, 2024

Čini se da je to bio 'krupan zalogaj' jer pravu šansu nije dobio osim na samom startu, a da li će iskoristiti novu priliku ostaje da se vidi.

Oglasi

Valenciennes je trenutno na posljednjem mjestu Druge lige Francuske i ima 14 bodova i zaista je u teškoj situaciji. Tek su nedavno upisali pobjedu, jedinu u pet posljednjih mečeva, a za timom koji je iznad opasne zone su u zaostatku devet bodova.

Ugroženi su još i Rouen, Dunkeruque, te Annecy, te ovi timovi su trenutno putnici za niži rang.

U Drugoj ligi Francuske odigrana su 22 kola.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada je karijera Šabanovića u pitanju, on je bio i mladi reprezentativac naše zemlje, a kao kadet nastupao je za FK Olimpik. Prešao je u Akademiju FK Sarajevo, da bi zatim zaigrao i za prvi tim.

Jedan period boravio je na posudbi u FK Mladost Doboj Kakanj, da bi se vratio na Koševo. Na kraju ove sezone trebao bi se vratiti u Angers, a šta će se desiti, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi