Halilhodžić: Bio sam šokiran, situacija je gora nego što sam mislio
U debiju na klupi Nantesa popularni Vaha je upisao težak poraz od Bordeauxa. Nakon meča nije krio razočarenje,a navijače je pozvao na podršku FOTO: EPA

Bh. stručnjaka čeka težak posao na klupi Nantesa

Halilhodžić: Bio sam šokiran, situacija je gora nego što sam mislio

S. Mlaćo

Nije se bh. stručnak Vahid Halilhodžić proslavio u debiju na klupi Nantesa. Kanarinci su poraženi sa sigurnih 3:0 kod Bordeauxa, a već nakon sedam minuta domaći su vodili 2:0.

Posao su okončali pogotkom Kamana u 42. minuti s penala, a reprezentativna pauza svakako je dobro došla bh. stručnjaku.

Na jučerašnjoj press konferenciji otvoreno je govorio o situaciju u timu.

"Bio sam šokiran prvom utakmicom. Za samo sedam minuta bilo je 2:0. Bilo šta reći nakon toga je teško. Imamo veliki posao na terenu i van njega. Na poluvremenu nije bilo lako razgovarati, ali ohrabrio sam nogometaše. Imao sam ideju da izađemo visoko, da napravimo pritisak, ali to nije uspjelo, što znači da sam loše pripremio utakmicu. Ovih deset dana smo mnogo radili i vidio sam mnoge stvari", kazao je popularni  Vaha.

Govorio je o sadašnjem stanju u klubu, te boljim vremenima u kojima je i sam bio aktivni sudionik.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Klub je institucija. U mom periodu imali smo igrače svjetske klase. Klub je uvijek bio u vrhu, pokušaću sada da sredim mnoge stvari, a situacija je složenija nego šo sam mislio. Međutim, ne plašim se toga, ali sam tužan. Potrebna nam je i podrška navijača jer ova sezona može biti komplikovanija nego što neki ljudi misle. Ša će se desiti ne znam, ali neće biti lako, ističe Halilhožić te dodaje.

"Situacija je gora nego što sam mislio. Pokušaćemo da je ispravimo. Tu sam da pomognem, imam dug prema ovom klub. Pokušavam da vratim taj moral, želju i ponos. Ako nemate sportski ponos, onda to nije moguće".

Top Komentari

Alkma
Covjek voli pare a da neradi puno sto bi svaki dan morao ici na trening ovako preuzme neku reprezentaciju sto ima para malo na okupljnje malo na obilazak igraca lagano bez mnogo stresa a pare dobre a u klubu bi bio svaki dan pod stresom i pritiskom
4 13
Turgut
Vec sad pokusava da pravi razlog potecijalnig otpustanja ako mu ne bude islo
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi